ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Balıkesir’de Markalaşma Yolunda Güç Birliği

Turizm açısından değerli kılan pek çok zenginliği sahip, hem doğal güzellikleri hem geçmişten gelen kültür mirası ve sahip olduğu tüm dinamikleri ile Balıkesir'de, güç birliği ile markalaşma yolunda çalışmalara devam ediliyor.

“Balıkesir Marka Şehir” ve “Balıkesir Gastronomi Şehri Olma Yolunda” projeleri bilgilendirme toplantısı, “Hayat Dolu Balıkesir” ilkesi ile, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya projelerin yönetim kurulu üyeleri; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir; Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula; Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü; Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş; Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Hasan İskender; Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdür V. İlkay Karaağaç; Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan ile Balıkesir Milletvekilleri katılım gösterdi.

Toplantıda GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, katılımcılara "Balıkesir Marka Şehir" sunumu gerçekleştirdi. Yapılan sunumda katılımcılara Balıkesir'in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programına katılım çalışmaları ile markalaşma adına yapılan çalışmaların bilgisi verildi. Ayrıca; proje süreçleri, yapılacak çalışmaların tespiti, uygulama planı ve projelerin sürdürülebilirlik konuları paylaşıldı.


Balıkesir İle Özdeşleşmiş Çok Sayıda Ürünün Potansiyel Gücü Var

Toplantıda Balıkesir'in gastronomik değerlerinin ticarileştirilerek turizm öğesi haline getirilmesi hedefi de tekrarlandı. Balıkesir'in marka şehir olma yolunda yapılan faaliyetlerin ele alındığı toplantıda pek çok coğrafi işaretli ürünün yanı sıra Balıkesir ile özdeşleşmiş çok sayıda ürünün potansiyel gücü olduğuna da değinildi. 


Avrupa Seçkin Destinasyonu Ödülü Güçlü Bir Örnek

Balıkesir'in 2020 yılı içerisinde “Sağlık ve Esenlik” temasında (EDEN) Avrupa'nın seçkin destinasyonu unvanını almasının yürütülen Marka Şehir çalışmaları için güçlü bir örnek olduğuna da değinilen toplantıda, Balıkesir'in sahip olduğu değerler ve potansiyelinin doğru bir şekilde değerlendirildiğinde yapılacak çalışmalar için güçlü adımlar atılacağından bahsedildi.


Balıkesir Marka Şehir Olma Yolunda Güçlü Ergümanlara Sahip

Balıkesir'in zengin mutfak kültürü, coğrafi işaretli ürünleri, verimli toprakları, farklı iklim türleri ile; farklı turizm destinasyonları, tarihsel geçmişi ve jeotermal kaynakları ile Marka Şehir olma yolunda çok güçlü ergümanlara sahip olduğunun altı çizildi.

Toplantıda, Balıkesir'in ulusal çapta bilinen en önemli gastronomik değerlerinin Balıkesir'in enerjisini güç birliği anlayışı içinde birleştireceği ve turizm şehri özelliğini ön plana çıkaracağı vurgusu yapıldı. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans