ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

VATANDAŞ KOMBİYİ AÇMAYA KORKUYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın 2014 yılından bu yana doğalgaz faturasının neredeyse 2 kat; faturaya yansıyan ve dağıtım şirketlerine ödenen sistem kullanım bedelinin ise 3,5 kat arttığını söyledi. Doğalgazda müjde verilmesine karşın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğundan bu yana doğalgazdaki artışı ortaya koyan Ahmet Akın,  “Vatandaş bu kara kışta kombiyi açmaya korkuyor. Vatandaşı doğalgaz değil, gelen faturalar ısıtıyor” dedi.

Enerji ve Altyapıdan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, vatandaşı çarpan elektrik faturasının ardından doğalgaz faturalarıyla ilgili de bir çalışma hazırladı. Balıkesir Milletvekili Akın'ın hazırladığı çalışma Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezerviyle ilgili müjdenin faturalara yansımadığını; faturaların vatandaşın cebini yaktığını gösterdi.

NEREDEYSE 2'YE KATLANDI: Çalışmaya göre Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez Cumhurbaşkanı seçildiği 10 Ağustos 2014 tarihinden bu yana doğalgaz faturaları yaklaşık 1,8 kat arttı. Çalışmaya göre Ocak 2014 tarihinde 100 lira olan doğalgaz faturası tüketim miktarı değişmeden Şubat 2021'de 176 liraya yükseldi.

KULLANIM BEDELİ 3,5 KAT ARTTI: Çalışmaya göre Erdoğan'ın ilk kez Cumhurbaşkanı seçildiği tarihte doğalgaz dağıtım şirketlerine ödenen ve faturalara yansıyan sistem kullanım bedeli de 3,5 kat arttı. Buna göre Ocak 2014 tarihinde tüketilen metreküp başına 0,0623 lira olarak fatura edilen tutar; Şubat 2021 tarihinde 0,2179 liraya çıktı.

GÜNDE 10 METREKÜP HARCANIYOR: Çalışmada; kış aylarında ortalama 100 metrekare büyüklüğündeki bir evde ısıtma amacıyla çalıştırılan bir kombinin en düşük sıcaklık ayarında dakikada yaklaşık 0,007 metreküp doğalgaz harcadığı belirtildi. Bu kapsamda mutfak ve sıcak su kullanımı hariç günlük tüketimin de ortalama 10 metreküp olduğu belirtildi.

KIŞ AYI FATURASI 540 TL OLDU: Çalışmaya göre günlük 10 metreküp tüketim üzerinden yapılan hesaplamaya göre kış ayında tüketilen 300 metreküp doğalgaz bedeli Ocak 2014 tarihinde 303 lira tutarındaki fatura tutarı; Şubat 2021 tarihinde 540 TL'ye yükseldi.

‘DOĞALGAZ DEĞİL, FATURALAR YAKIYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; tek adam sisteminin inşa edilmeye başladığı 2014 yılından bugüne kadar vatandaşın artan doğalgaz faturaları nedeniyle ısınmak için evinde kombiyi açmaya korkar hale geldiğini dile getirdi. CHP'li Akın, şunları dile getirdi:

“Vatandaş bu kara kışta kombi açmaya korkuyor. İktidarın müjde verdiği Karadeniz gazında şapkadan tavşan çıkar gibi yandaşlara ayrıcalık ve yasalardan muafiyet düzenlemeleri çıkıyor. Müjdenin faturalara yansımasını bırakın, doğalgazda otomatiğe bağlanan zamlar vatandaşımızın cebini yakıyor. Maalesef doğalgaz değil, gelen faturalar ısıtıyor.” (www.yenihabergazetesi.net)

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans