ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Nesrin Aydoğmuş’a duygulu anma töreni

Bandırma Kent Konseyi, Kadın Meclisi eski Başkanı Nesrin Aydoğmuş, vefatının altıncı yılında anıldı.

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği tarafından, Bandırma nikah salonunda düzenlenen anma programında duygulu anlar yaşandı.

Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Selim Panç ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat'ın da bulunduğu toplantı, Bandırma Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Muazzez Palta'nın konuşmasıyla başladı.

Palta, konuşmasında, Aydoğmuş'un naif, sevecen ve biraz da sert bir başkan olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Onun başkanlığında çalışırken komisyonlar kurduk. Önemli projeler yaptık. Her ay en az 10 etkinlik gerçekleştirdik. Onun başkanlığındaki Bandırma'da kadınlar gözle görülür duruma geldi. Biz de bugün, Kadın Dayanışma Derneği olarak onun hareketini devam ettirmeye, onun yaktığı ateşi sürdürmeye çalışıyoruz.”

Daha sonra konuşan Nermin Aydın, “Nesrin Aydoğmuş, bizim annemiz, ablamız, yol göstericimiz, sırdaşımızdı” dedi.

Birsen Özyılmaz, “Bütün kadınlar ona hayranlık duyardık. Onu anlatmak için saatler yetmez”, Selma Pekel ise “O, bizim için bir güneşti. Bizim ışığımızdı” diye konuştular.

Nesrin Aydoğmuş'un oğlu Mert Aydoğmuş, annesinin evde kalmaktan çok sosyal yaşamın içinde bulunmayı tercih ettiğini belirterek, “Şimdi, babamla birlikte yan yana yatıyorlar. Onları çok özlüyorum. 50 yaşıma yaklaştığım şu günlerde, eğer anne-babanız sağ ise onlarla çok iyi iletişim kurmanızı, onlara ileride pişmanlık duyacak davranışlarda bulunmamanızı öneririm” dedi.

SELİM PANÇ KONUŞUYOR

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Nesrin Aydoğmuş'un kadın dostu olmasının yanı sıra çevreci yönünün de bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Nesrin Hanım, çok naifti. Kimseyi kırmazdı. Işığımız, yoldaşımız, yol arkadaşımızdı. Siz kadınlara, bizlere mücadele mirası bıraktı. Onun açtığı yolda kadın hareketini sürdürmeliyiz.”

BAŞKAN TOSUN KÜRSÜDE

Belediye Başkanı Tolga Tosun da uzun süre Nesrin Aydoğmuş ile aynı apartmanda, altlı üstlü komşu olduklarını belirterek, “Keşke yaşasaydı da, birlikte çalışma olanağı bulsaydık” dedi. Tosun, Aydoğmuş'un lider özelliğine işaret etti.

Tosun, Santral Kültür Merkezi'nin karşısında yapımı süren 10 derslikli binanın tamamlanmasının ardından, eski iskelede bulunan Bandırma Eğitim Evi birimlerinin buraya taşınacağını vurgulayarak, “Eski iskeledeki boşalan bu yeri Kadın Dayanışma Derneği'ne vereceğiz” diye konuştu. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans