ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ANTRENÖRÜNÜZ EVİNİZE GELDİ

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 81 İlde hayata geçirilen spor ve sağlıklı yaşamla ilgili 'Online Eğitim Kursları’ başlıyor. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Online Eğitim Kursları” ile halkın pandemi sürecini bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde geçirmeleri amaçlanıyor.

Hareketsiz yaşam koşullarının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerine karşı, "başvurun antrenörünüz evinize gelsin" ve "evde kal bizimle kal sporda kal" sloganları ile vatandaşların fiziksel etkinlik yapmaları için internet üzerinden çeşitli sportif aktiviteleri ve sağlıklı yaşam kursları verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Antrenörler, Psikolog, Fizyoterapist ve Diyetisyenleri tarafından hazırlanan eğitimler, belirlenen gün ve saatlerde İl Müdürlüğü Youtube kanalı üzerinden canlı olarak verilmeye başlandı.  

    Pazartesi günü start alan online eğitimler kapsamında Step-Aerobik, ev tipi spor egzersizi, Taekwondo-Poomsea, Akıl ve Zeka oyunları, Yoga, Cimnastik, Budakaido gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra, kurum diyetisyenleri tarafından hazırlanan sağlıklı beslenme programları ve yine kurum spor psikologlarının hazırladığı genel psikolojik konular ele alınıyor.

    EVDE KAL, AKTİF OL, SAĞLIKLI KAL

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu 'evde aktif olalım' çağrısı yaparak, “Corona virüs nedeniyle evde geçirilen günler; hareketsizliği, uzun süreli hareketsizlik ise kilo artışı, obezite, depresyon, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, kas iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi çok sayıda sorunu beraberinde getirebilir. Bütün bu olumsuzlukların yaşanmaması için atılacak en önemli adım bağışıklık sistemini güçlendirecek egzersizler ile evde aktif olunmalıdır.” dedi. Çocukların da gelişimi için düzenli hareketin önemine değinen İl Müdürü Arıcıoğlu; anne ve babaların çocuklarıyla birlikte youtube kanalımızdan canlı yayınlanan sportif etkinliklerimize düzenli olarak katılmalarını önerdi.

    ​Kursa katılmak isteyen vatandaşlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Youtube kanalı ve Sosyal Medya hesaplarını takip edebilir. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans