ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BASİAD İLE İYİ PARTİ ÇEVRİMİÇİ TOPLANDI

BASİAD Üyeleri, İYİ Parti Balıkesir İl Yönetimi ve Genel Merkez Yöneticileri ile Çevrimiçi Toplantıda Bir Araya Geldi.

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği 27 Şubat 2021 Cumartesi günü; İYİ Parti Balıkesir İl Yönetimi ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit ÖZLALE ile çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi. 

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği; iş dünyasının sorunlarını aktararak bunlara yönelik çözüm önerilerinin araştırılması amacı ile 27 Şubat 2021 Cumartesi günü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana konularını Balıkesir İş dünyasının sorunları, Türkiye ekonomisi, tarım, İYİ Parti çözüm önerileri ve Balıkesir genel ekonomik görünümü konuları oluşturdu.

Toplantının açılış konuşmalarını BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural yaptı. 

ÖZLALE'DEN TARIMA DOKUNUŞ

Toplantının ikinci bölümünde İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale geniş perspektiften sunum yaptı. Sunumuna Türkiye ekonomisinin genel görünümü ile başlayan Özlale Balıkesir içinde büyük önem taşıyan tarım konusunu ele alarak tarım ile ilgili pek çok konuya değindi. Tarım konusunun ardından Balıkesir genel görünümü ele alınarak Balıkesir'in Türkiye geneli ile karşılaştırmalı istatistikleri ele alındı. Bu bölümde üyelerin Balıkesir ve Türkiye ekonomisi ile ilgili soruları da ele alındı. İkinci bölümün sonunda ise Prof. Dr. Ümit Özlale Sorunların geneline yönelik İYİ Parti Çözüm önerilerini aktardı. 

Toplantının 3.bölümünde, BASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi adına ilgili BASİAD Üyeleri, Balıkesir OSB adına ilgili BASİAD girişimci üyesi ve sektörler adına BASİAD üyeleri konuşmaları ile sorunları dile getirerek sorularını yönelttiler. 

KAYITDIŞI EKONOMİ VE İHRACAT RAHATSIZ EDİCİ

Toplantının son bölümünde BASİAD Başkanı Abdullah Bekki iş dünyası ve Balıkesir işletmeleri ile ilgili çeşitli sorunları dile getirdi. Özellikle kayıt dışı ekonomi ve ihracat sorunları üzerinde duran Başkan Bekki kayıt dışılıktan duyduğu rahatsızlığı ve kayıt dışılığın rekabet ve verimliliğe verdiği zararı dile getirdi. Balıkesir ihracatçılarının lojistik kaynaklı sorunlarını aktaran Başkan Bekki: “Lojistik sorunlardan, konteyner yokluğundan firma bazında 20 konteyner ihraç ürünü ihracatını bekletiyoruz. İhracat lojistik maliyetleri öngörülemeyecek oranda yükseldi. Hem lojistik araçlarını bulmakta sorun yaşıyoruz, bulsak da çok büyük maliyetleri ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.
(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans