ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DOĞALGAZA İKİ AYDA ÜÇÜNCÜ ZAM!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yılbaşından bu yana doğalgaza üçüncü kez zam yapıldığına dikkat çekerek, “Doğalgaz 59 günde üçüncü kez zamlandı. Yılbaşından bu yana doğalgaza otomatiğe bağlanan zamlar yapılıyor. Müjdenin yansıması olarak indirim bekleyen vatandaşımız; kombi açmaya korkar hale geldi” açıklamasında bulundu.

Doğalgazın fiyat tarifelerinde; konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında yüzde 1 oranında zam yapıldı. Doğalgaza yapılan söz konusu zam; 59 gün içerisinde yapılan üçüncü zam oldu.

Enerji ve Altyapı Projelerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın; 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla geçerli olan yüzde 1 oranındaki doğalgaz zammıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. CHP'li Ahmet Akın; şunları dile getirdi:

İKİ AYDA DOĞALGAZA ÜÇÜNCÜ ZAM!

Karadeniz'deki doğalgaz rezerviyle ilgili vatandaş indirim müjdesini beklerken; 2021 yılının henüz ilk aylarında art arda zamlar adeta yağmur olup yağdı. Vatandaşa verilen doğalgaz müjdesi otomatikleşen zamma dönüştü. Vatandaş kombiyi açmaya korkar hale geldi. İki ayda üç kez zamlanan doğalgaz faturaları cepleri yakıyor. Müjde bekleyen vatandaş, zamlı faturalarla boğuşuyor.

İKTİDAR YÜZDE 1 İLE TEPKİYİ YÖNETİYOR

Doğalgazda henüz iki ay içeresinde 1 oranlarıyla toplam üç kez zam yapılması iktidarın tepki yönetimi yaptığını da gösteriyor. İndirim müjdesi veren iktidar büyük zamların yaratacağı tepkiyi; peş peşe yapılan ve adeta otomatikleşen zamlarla yönetmeye çalışıyor. Ortada indirim de müjde de yok; ama her ay zamlanan faturalar var!

FİYAT DÜŞÜŞLERİ YANSITILMADI

BOTAŞ; 2020'de pandemi nedeniyle fiyatların düşmesi üzerine LNG alımını artırarak maliyetleri azaltmıştı. Ama bu düşük fiyatlar vatandaşa yansıtılmadı. Hatta 2020 yılında doğalgaz yıllık bazda yüzde 12 oranında zamlandı. 2021 yılının ilk gününde ilk olarak yüzde 1 oranında zam; ardından 1 Şubat itibarıyla yüzde 1 oranında zam ve son olarak da 1 Mart itibarıyla yüzde 1 oranında üçüncü kez zam yapıldı.

YENİ ZAMLAR DA KAPIDA

Bu yıl LNG fiyatlarında da ciddi artış var. Türkiye'nin boru gazıyla ithal ettiği doğalgaz fiyatları da büyük oranda petrol fiyatlarındaki değişime göre 6 ay gecikmeli olarak belirleniyor. Döviz kurlarındaki artış da önümüzdeki dönemde enerji zamlarında belirleyici olacak. Bu durum; vatandaşımıza bir sonraki ay da müjdenin değil, yeni zamların kapıda olduğunu gösteriyor. (www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans