ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DİLEK YALÇIN: ''Çağdaş Türkiye'nin kurulmasında en önemli güç kadınlarımızdır''

Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadınların nüfusun yarısını oluşturduğunu söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, "Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları, seçme ve seçilme hakkını pek çok batı ülkesinden önce elde eden kadınlarımız günümüzde ne yazık ki her türlü şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakılıyor. Çağdaş Türkiye'nin kurulmasında en önemli güç olan kadınlarımız önemli bir misyonu üstleniyorlar.Bugün ise toplumsal yaşamda ve hayatın her alanında kadını yok saymaya çalışan bir zihniyet ile karşı karşıyayız.'' dedi.

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, açıklamasında şunlara yer verdi:

Kadınlarımızın tüm kazanımları ellerinden alınmaya çalışılıyor ve gelecekleri karartılıyor

''Buna asla izin vermeyeceğiz. Kadının iş yaşamında daha aktif çalışması, siyasi alanda önemli görevler üstlenmesi gerekiyor. Kadınlar ülke nüfusunun yarısını oluştururken iş yaşamında, siyasette ve sosyal yaşamda gerektiği kadar yer almıyorlar. Bu kapsamda kadınların eşit ücret alması, iş yaşamında daha etkin yer alması ve diğer pek çok sorunlarda kadınların sorunlarına ve taleplerine duyarlılık ile yaklaşılması gerekir. Toplumun refah ve barış içeriisnde birlikte yaşaması için kadınların sorunlarına ve taleplerine yönelik çözümler ortaya konulmalıdır. Bunun için tüm partiler işbirliğine giderek toplumdaki kadının yerini daha da sağlamlaştıracak adımlar atmalılar. Ne yazık ki her gün kadın cinayeti haberi okuyoruz. İnanıyorum ki bu haberleri okuyan erkeklerin pek çoğu da bu cinayetlere karşı bir tutum içerisindedir. Kız çocuğu olan tüm anneler ve babalar başta olmak üzere hepimizi geleceğe yönelik endişeye sevk eden bir tablo ile karşı karşıyayız.Aile içi şiddet ve kadın cinayetlerine karşı öncelikli olarak atılması gereken adımlardan birisi kadın sığınma evlerinin arttırılmasıdır. Kadınların siyasette de etkin rol alması çok önemlidir. Kadınlara yönelik siyaset okulları düzenlenmesi, kotalar ile kadınların karar mekanizmalarına katılımının desteklenmesi gerekmektedir. Bu kotalar da uygulanırken kadınlar seçilemeyeceği garanti olan sıralara yazılmamalıdır. Daha fazla kadının belediye başkanı olması, şehirleri yönetmesi gerekir.

Biliyoruz ki kadının elinin değdiği her yer güzelleşir. 

Tüm bu duygu ve düşünceler ile kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin olmadığı, sosyal yaşamın her alanında, yönetimin de her aşamasında kadınların daha fazla yer aldığı bir düzende barış ve refah içerisinde yaşayacağımız yarınlar dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans