ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''REFORMLARA YÖNELİK UYGULAMA SÜRECİ ACİL İHTİYAÇTIR''

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Ekonomik Reform Paketi'ne ilişkin bir açıklama yaptı. 12 Mart 2021 Cuma günü açıklanan “İstiklalden İstikbale” Ekonomik Reform Paketini hafta sonu detaylı şekilde incelediklerini ifade ederek paket hakkında açıklamalarda bulundu.

''DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE SANAYİDE YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLEYİCİ ADIMLAR ÖNEMLİ''

Bekki açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin kalkınma ve büyüme adına; reel sektörün beklentileri adına ekonomi ve hukuk gibi yapısal alanlarda reforma olan ihtiyacı nettir. 12 Mart Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ekonomi reform paketinde, fiyat istikrarının sağlanması, yatırım ikliminin iyileştirilmesi, istihdamın desteklenmesi, özellikle bütçenin disipline edilmesi ve harcamaların kontrol altına alınması, BASİAD olarak üzerinde önemle durduğumuz İhracatın tabana yayılmasına yönelik adımları olumlu buluyoruz.
Tartışmasız bir şekilde dijital dönüşüm ve sanayide yeşil dönüşümü destekleyici adımlar küresel rekabet gücümüzü artırmak açısından çok değerlidir.

''REFORMLARA YÖNELİK UYGULAMA SÜRECİ ACİL İHTİYAÇTIR''

Ekonomi reformlarının hedefleri arasında, kurumsal yapının güçlendirilmesi, dış dengenin ve büyümenin sürdürülebilir bir zemine taşınmasına yönelik teşvikler ve rekabet ortamını güçlendiren adımlar da yer alıyor.Pandeminin olumsuz etkileriyle Balıkesir ekonomisinin içinden geçtiği bu zorlu dönemde, Balıkesir iş dünyası açısından bu reformlara yönelik uygulama süreci acil ihtiyaçtır.Bu süreçte istişareyi önemseyen ve başarılı performans gösteren ekonomi yönetimine ve tüm paydaşlara teşekkür ederiz.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans