ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR’DE COVİD ARTIŞI AKP’NİN BAŞARISI!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, son açıklanan coronavirüs tablosu üzerine açıklama yaptı. Balıkesir'de yüksek risk durumunun daha da arttığını belirten Aytekin, “lebaleb kongre yaptılar, Balıkesir'de vakalar yükselişe geçti dedik. Bunu durdurmak yerine, özür dilemek yerine çıkıp biz salona HES koduyla aldık dediler. Buyursunlar geldiğimiz noktayı da açıklasınlar. Sizin kongreleriniz yüzünden Balıkesir esnafı da emeklisi de işçisi de işsizi de mağdur oldu. Eserinizle gurur duyun” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in açıklaması şöyle:

''Tüm Türkiye'de coronavirüs tablosu incelendiğinde Balıkesir'imizin maalesef daha da kötü bir duruma geldiği görüldü. Her şey güzel giderken, birden kırmızıya dönüştük. Bütün tedbirlere uyuldu, herkes alması gereken kuralları harfiyen uyguladı. Esnaf dükkanlarını kapattı, kan kustu kızılcık şerbeti içtim dedi. Ve tablo Balıkesir'imizde normalleşmeye başladı. Sonra birden vakalarda artışlar başladı. Alınan tedbirlere kurallara uymayan AKP oldu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Balıkesir'de de lebalep kongre yaptılar. Sonuçta vakalar patladı. Herkese yasak olan ne kadar kural varsa, hepsi AKP kongresinde ihlal edildi. Sonuçta AKP yüzünden Balıkesir kıpkırmızı hale geldi. Esnaf kepenk kapatmaya, insanlar evde mahsur kalmaya devam etti.

Kendi kongrelerine katılım için HES kodunu akıl edenler, esnafı mağdur etmeyelim diye düşünmediler

''Bunu o gün de eleştirdik. AKP'liler bu hatadan dolayı, Sağlık Bakanı Koca'nın özür dilediği gibi özür dilemek yerine pişkin pişkin katılımcıların HES kodları vardı dediler. Esnafın da HES kodları var ama kepenkler kapalı. Kendi kongrelerine katılım için HES kodunu akıl edenler, esnafı mağdur etmeyelim diye aynı formülü nedense düşünmediler. Dün akşam açıklanan son tabloda ise Balıkesir artık kontrolden çıktı. 100 bin kişide 257'ye gelen vaka sayısı tamamen AKP'nin başarısıdır! Eseriyle ne kadar gurur duysa azdır.

Tüm dünyada virüsün yeni varyantları sebebiyle tedbirler arttırılmaya, kısıtlamalar uygulanmaya devam ederken; Türkiye'de hiçbir bilimsel gerçeğe uymayacak şekilde tedbirler gevşetildi. Anlaşılan o ki AKP kongrelerini tamamlayana kadar, halkın virüse yakalanması önemli değil. AKP'nin kongreleri halk sağlığı sorununa dönüşmüştür.

AKP'nin genel başkanının kendisinden başka hiç kimsenin önemli olmadığını anlamaları için bütün AKP'lilerin covid olması gerekmiyor. Azıcık muhakeme yeteneğine sahip olmak yeterli.

Balıkesir'de yaş ortalaması yüksekken, böyle pervasızca yüzlerce kişilik kongreler yapmak; ölüme sebebiyet vermekle eşdeğerdir. Balıkesir esnafı kan ağlıyor, dükkanlar kepenk kapatıyor, işçisi, işsizi, fabrikada çalışanı, emeklisi AKP yüzünden mağdur oldu. Bunu Balıkesir unutmayacak. Balıkesir bunu ilk seçimde hatırlatacak.”
(www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans