ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

UÇAN: ''KARŞI ÇIKIYOR KABUL ETMİYORUZ!''

Balıkesir Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü Dr. Necdet Uçan, ''İstanbul Sözleşmesi, kadınlara, çocuklara yönelik şiddet  ve çocuk evliliklerine karşı (evliliklerini yasaklayan) yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa sözleşmesi olma niteliğini taşıyan sözleşmedir. İstanbul Sözleşmesi, bugüne kadar Türkiye dahil Avrupa Konseyi üyesi 20 ülke tarafından onaylanmıştır. Sözleşme 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açıldığı için ‘İstanbul Sözleşmesi' ismiyle anılıyor. 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.''dedi.

Balıkesir Akademik Odalar Birliği Başkanı Dr. Necdet Uçan yaptığı açıklamada; sözleşme, erkeklere ve çocuklara yönelik ev içi şiddetten de söz etmekte ve şiddet mağduru kız ve erkek çocuklara ilişkin özel düzenlemelere yer vermektedir.
TBMM'den Kanun olarak geçtiği halde, bir gece yarısı kararnamesiyle ülkemizin, uzun yıllardır sürdürülen kadın mücadelesinin kazanımı, ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi (Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi)'nden ayrıldığı belirtilmiştir.''

''ONAYLAMIYORUZ''
Karara karşı çıkarak onaylamadıklarını belirten Dr. Uçan, ''İstanbul Sözleşmesi insanların hiçbir yönden ayrımcılığa uğramaması gerektiğini belirten, kadına karşı şiddet ve ev içi şiddet tanımları yaparak her türlü şiddetin önüne geçmeyi amaçlayan ve fakat uygulanmayan haliyle uzun süredir gerici, eril siyasetin hedefi haline gelmiştir.
Tüm itirazlara rağmen İstanbul Sözleşmesini önce uygulamamak, şimdi de ayrılmak, her geçen gün artan kadına yönelik şiddeti daha da teşvik etmektedir. Kadının değersizleştirilmesi, emeğinin sömürülmesi, görünmez kılınmasının artırılması, karanlığa mahkum edilmesi, yaşamdan koparılması demektir. Unutulmamalıdır ki insan, haklarıyla insandır.
İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz. Karara karşı çıkıyor, onaylamıyor, kabul etmiyoruz.'' şeklinde sözlerini belirtti.
(www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans