ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

’KADINLARIMIZ VE KIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TOPLUMUMUZU AYNI NOKTADA OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ’’

Başkanlığını Esin Balıbek'in yaptığı Balıkesir Liseliler Derneği, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kararnamesi ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Balıkesir Liseliler Derneği Yönetim Kurulu'nun yayınladığı açıklama şöyle:

''İnsan hakları temelinde kadınların ve kız çocuklarının toplumsal, siyasi, sosyal, ekonomik, eğitim bilincinin geliştirilmesi ve sosyal başarılarının bilinmesinin ve hatırlanmasının önemli olduğunu vurgulayarak, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini üzüntüyle karşılayarak, kınıyoruz.

Kısaca “İstanbul Sözleşmesi” diye adlandırdığımız “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi''nin iptali ile; kadınlarımıza ve kız çocuklarımıza yönelik her türlü ayrımcılığın, şiddetin, ihmalin sonuçlarını toplumsal eksiklik olarak yaşamak istemiyoruz.

''KADINLARIMIZ VE KIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TOPLUMUMUZU AYNI NOKTADA OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ''

''İstanbul Sözleşmesi'ne ve bu sözleşmenin temsil ettiği değerlere sahip çıkmak özgürlüklerimize sahip çıkmaktır. O nedenle sahip çıkma sadece kadınların değil erkeklerin de görevidir. Bu görev, kadın ve erkeğin dayanışması ile başarılabilecektir.

Kadının adının, varlığının ve haklarının her zaman olması gerektiğini düşünerek, toplumumuzda medeni yaşam tarzının ve şartlarının olması gerektiğine inanarak , fesih kararının kaldırılmasını ve İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar yürürlüğe girmesini talep ve rica ediyoruz.'' (www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans