ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AK PARTİ'YE GEÇEN MURAT'LARA DEVA PARTİSİ'NDEN JET YANIT

Murat Adısanoğlu ve Murat Karacan'ın DEVA Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye geçmeleri sonrasında, DEVA Balıkesir İl Başkanlığı'ndan jet hızında bir açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

''Son günlerde DEVA Partisi Balıkesir İl Yönetiminde yaşanan istifalarla ilgili yerel basında bir takım haberler yer almaktadır.

DEVA Partisi kuruluş esasları itibariyle ilkeler ve değerlerine bağlı, temel hak ve hürriyetleri öncelleyen, omurgalı ve dik duruşu önemseyen, bir siyaset anlayışını benimseyen, bünyesinde liyakatli, dürüst, vatansever, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, yıkıcı değil yapıcı bireylerin oluşturduğu kadrolar ile siyaset icra etmek amacıyla kurulmuş bir partidir.

DEVA Partisinin Balıkesir teşkilatları da, genel merkezin izdüşümü olarak, ilkeli siyaseti önemseyen, vatandaşın dertlerini çok iyi bilen,  bu dertlere çözüm önerileri sunan DEVA vaat eden bir çizgide yol almıştır ve alacaktır.

Maalesef Türkiye'de adı kirlenen siyaset kurumunu tekrar temiz ve güvenilir mecraya çekmek için çaba sarf eden DEVA Partisi Teşkilat mensupları, başta İl Balkanımız Av. Kemal Aydemir önderliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Gelecek vaat eden, liyakatli kişilikli ve dürüst kadroları ile dosta güven, düşmana korku salan bu oluşum, bazı çevrelerin hoşuna gitmeyecek kadar ışıltılı ve sağlam işlere imza attıklarından olsa gerek son günlerde bir polemiğin içerisine ısrarla çekilmek istenmektedir. Şu unutulmamalıdır ki , estiği yönü belli olmayan ve  yalpa yapan bu rüzgarlar, kayadan sadece toz alır.

Yönetim kabiliyeti yüksek kadroları içinde bulunduran DEVA Partisinin bu potansiyeli ve performansı bazı çevreleri huzursuz etmiş olabilir. Kendilerine rakip olarak görüp karalama ve yıpratma kampanyaları da başvurmuş olabilirler, lakin DEVA Partisinin asıl gündemi vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik darboğaz, işsiz gençler ve pandemi dolayısı ile yönetilemeyen süreçlerdir. Problemi ortaya koyan ve bu problemin çözümü doğrultusunda kalıcı çözüm önerilerini sunan partimizin asıl amacı profesyonel muhalefet yapmak değil, bağıra bağıra iktidara yürümektir. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden, ara vermeden devam edeceği de aşikardır.

Mensubu bulunduğu iktidar partisinden  istifa ederken  "Partimizin icraat makamlarına bir şekilde nüfuz etmiş kişiler, bu davanın gerçek neferlerini ikinci plana atmaya, hatta baskı kurarak itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Geldiğimiz bu son süreçte gördüğümüz usulsüzlükler, yapılan yanlışlar, haksızlıklar ve benzeri olaylar, şahsımı ve benim gibi düşünen arkadaşlarımı hizmet üretemez hale getirmiştir.  Ülkemize olan hizmet aşkımız bu ve benzeri olaylar yüzünden, buna sebep olan kişiler yüzünden asla ve asla bitmeyecektir.'' diyerek demeç veren belediye meclis üyesinin, ışığı görerek dahil olduğu partimizde planladığı ve öngördüğü ortamı bulamaması ve hoş olmayan sözler sarf ettiği eski partisine dönerek  sanki hiçbir şey olmamış gibi parti yöneticileri ile sarmaş dolaş  basına verdikleri fotoğrafları kamuoyunun taktirlerine bırakıyoruz. Yorum çok değerli kamuoyunundur.

Öteki taraftan, Ana muhalefet partisine apar topar üye olup İl Başkanlığına aday olduktan sonra il başkanı seçilemeyen ve oradan istifa edip DEVA Partisi saflarına dahil olan, kendisine verilen değer doğrultusunda il başkanlar kurulunda yer alan, aslına bakılırsa belirli bir zümre tarafından da sevilen ya da en azından sevildiği zannedilen diğer beyefendi de, iklim krizi diye diye, Akp refleksi diye diye parti içerisinde yer edinmeye çalışmış defalarca istifa edip edip bir şekilde görevine devam etmiş, en nihayetinde de kökten karşı olduğunu her defasında belirttiği ve politikalarını şiddetle eleştirdiği iktidar partisine üye olmuş ve basında fotoğrafları yer almıştır. Bu beyefendi hakkındaki yorumları da  bir kere daha kamuoyunun taktirlerini bıraktığımızı belirtmek istiyoruz.

Bu 2 ismin partilerine katılımını kamuoyuna törenle sunan iktidar partisinin yöneticileri , partilerinin bölüneceği endişesi taşıdıklarından olsa gerek gereksiz evhama kapılmış ve talihsiz açıklamalarda bulunmuşlardır. Şunu belirtmek  isteriz ki, DEVA Partisi, Küresel bir proje değil ortak aklın bir araya geldiği liyakat esaslı bir kadro hareketidir. DEVA Partisi'nin, ülke siyasetinde üstlendiği misyon ise ötekileştirmeyen, düşmanlaştırmayan, birleştirici niteliktedir.  Bizim kitabımızda intikam alıcı rövanşist yaklaşımlar asla yer almamaktadır. Atalarımızın bir lafı vardır, ‘' Kişi kendinden bilir işi'' Üye sayısı gün geçtikçe artan bu önlenemez yükselişin karşısında durmak ise beyhude bir çabadır. 

Sonuç olarak, DEVA Partisi Balıkesir İl Teşkilatları olarak, İl Başkanımız Av. Kemal Aydemir'in liderliğinde çalışmalarımıza devam ettiğimizi, popülist politikalardan uzak duracağımızı, polemiklerin içerisinde yer almayacağımızı, tarafımızın vatandaştan yana olduğunu ve bu doğrultuda kamuoyuna  faydalı olacak  plan ve projelerimizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. DEVA Partisini iktidara yürüdüğü bu yolda Balıkesir teşkilatlarının dik ve ilkeli duruşlarını bozmayacağının da taahhütünü buradan vermek isteriz. '' (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans