ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Göçmez’den, “Kurtlar Sofrası”nda göreve devam!

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez, TFF 1. Lig'de önümüzdeki sezonu “Kurtlar Sofrası” olarak nitelendirdi. Göçmez, 24 Mayıs'ta gerçekleşecek genel kurulda, iyi bir yönetim kurulu oluşturması durumunda başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.

Göreve geldikleri günden bu yana geçmiş dönemlerden gelen 6 milyon liralık borcu ödediklerini, sadece yine geçmiş dönemden gelen futbolcu Rıza Efendioğlu'nun borcunun bulunduğunu belirten Göçmez, şunları söyledi:

“Bu sezona birlikte girip, ilk 5 maç sonunda başarısız sonuçlar nedeniyle yollarımızı ayırdığımız teknik direktör Serdar Bozkurt'un kulübümüzden alacağı ile ilgili olarak istediği parayı yargıya taşımıştık. Sonuçlanan mahkeme kararına göre Bozkurt'un istediği paranın 1/3'ünü ödeyeceğiz. Zaten alacağı da o kadardı. Yine futbolcumuz Traore'nin de alacağını kapattık.”

BAŞARILI OLDUK

Bandırmaspor'un, 2. Türkiye Ligi'nde oynadığı son maçında, 97'inci dakikada attığı golle küme düşmekten kurtulduğuna dikkati çeken Göçmez, şunları söyledi:

“O sezon kümede kalmayı son anda başardıktan sonraki sezon 3 puan farkla şampiyon olarak TFF 1. Ligi'ne yükseldik. O dönemde kulübün borcu 25 milyon lira dolayındaydı. TFF 1. Lig'de, bu yılki ilk yılımızda da borcumuz yine 25 milyon lira civarında. Bu sezon başında, Bandırma'ya söz verdiğimiz gibi ligin bitmesine 8 hafta kaldığı sırada takımımızı açık ara ligde bıraktık. Biraz daha dikkat etseydik, play-off bile oynayabilirdik. Bu sezon, sportif, ekonomik, tesisleşme hamleleri ve sosyal platformları yönetme açısından başarılı olduğumuza inanıyorum. Bu çalışmalarımız sırasında bana büyük destek veren yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ÇOK ZOR

TFF 1. Lig'de önümüzdeki sezonu “Kurtlar Sofrası” ve “Ölüm Sezonu” olarak nitelendiren Göçmez, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu sezon, Süper Lig'den 4 güçlü takım, TFF 1. Ligi'ne düşecek. Alttan, Eyüpspor, Manisaspor ve muhtemelen Hekimoğlu gibi güçlü yapıları bulunan takımlar, TFF 1. Ligi'ne gelecek. Önümüzdeki sezon 4 takım, TFF 1. Ligi'ne veda edecek. Çok iyi bir organizasyon içine girmezseniz ve iyi bir takım oluşturmazsanız işiniz çok zor olur. Bu gerçeklerin ışığında Bandırmaspor'un, genç, dinamik, maliyete çok dikkat edilen bir takım kurması gereklidir. Bandırmaspor'un en büyük avantajı, iki yıldır birlikte mücadele eden, kemikleşmiş bir kadroya sahip olmasıdır. Bu kadroya yapılacak iyi takviyelerle başarıya ulaşılabilir. Bandırmaspor'un durumunu Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile görüştüm. Bir anonim şirket olmayıp, dernek statüsünde bulunan Bandırmaspor Kulübü ile ilgili istek ve beklentilerimizi kendisine anlattım. O da, yapabileceklerini veya  yönetmelik-mevzuat gereği yapamayacaklarını bize açık kalple ve gerekçeleriyle anlattı ki, bu gerekçelerini haklı buluyorum. Tolga Bey, her konuda Bandırmaspor'a destek vereceğini, tesisleşmeye katkı sağlayacağını da belirtti. Kaldı ki, Bandırmaspor için benzinlik projeleri de çok önemli. Tabii ki bu proje, kulübün geçmiş dönemlerine ait borçların ödenmesine yönelik olacak. Kısacası Bandırmaspor, kendi ayakları üzerinde durabilecek gelirlere kavuşmak zorunda.”

Bandırmaspor'daki başkanlık sürecini değerlendirirken, pişman olmadığını, ancak Bandırma'dan ciddi bir destek bulunmaması nedeniyle kırgın olduğunu vurgulayan Göçmez, şunları söyledi:

“Düşünün ki, sadece 110 adet ‘Hatıra Bileti' satabildik. Bandırmaspor bayrağını yere düşürmemek için elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki, Bandırmaspor bayrağı yere düşerse sevinecekler var. Bandırmaspor gibi köklü bir çınarın köklerini budamaya çalışanlar az değil. Benim başkanlık yapmamı istemeyenler bulunuyor. Keşke benim gibi dışarıda yaşayan biri değil de, Bandırma'da yaşayan birileri başkanlığa aday olsa, başkanlık yapsa. Ciddi anlamda yoruldum. Ancak Bandırmaspor bayrağının yere düşmesine de hiç gönlüm razı değil. Ama benim başkanlığımdaki bir yönetim kurulu yeniden göreve gelse bile Bandırma'nın ciddi maddi ve manevi desteğine, kenetlenmeye ihtiyacımız var. Genel kurulumuzu 24 Mayıs'ta yapmak istememizin en önemli nedeni, yeni sezonun hazırlık ve stratejilerini yaşama geçirmek. Bir hafta içinde yeni bir yönetim oluşturmaya çalışacağım. Eğer istediğim yönetim kurulunu oluşturursam yeniden başkanlığa aday olacağım.”

Alt yapıya da büyük önem verdiklerine dikkati çeken Göçmez, yeni sezon için halen takımın başında bulunan teknik direktör Erkan Sözeri ile de bir görüşme yaparak, oluşturulmasını planladıkları yeni takım ile ilgili düşüncelerini alacaklarını sözlerine ekledi.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans