ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR’İN İLK ROBOTİK TURNUVASINDA YÜZLERCE ÖĞRENCİ YARIŞTI

Balıkesir'de ilk defa düzenlenen robotik turnuvasında İstanbul, Bursa, Konya, Eskişehir, Gaziantep, Manisa, Samsun, Balıkesir, Yalova, Çanakkale gibi çeşitli illerimizdeki 15 farklı okuldan 43 takım ve 300 öğrenci kıyasıya yarıştı.

Balıkesir Açı Koleji ev sahipliğinde 10 Burda AVM'de gerçekleştirilen turnuvaya; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Kuş, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, farklı illerimizden idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Turnuvanın bu yılki temasında küp ve topların yer aldığı “VEX Robotics Balıkesir”de öğrenciler tarafından tasarlanmış robotlarla maç yapıldı.


BÖYLESİNE GÜZEL BİR TURNUVAYA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN GURUR DUYDUK

Turnuvada yarışan öğrencileri ve stantları tek tek ziyaret ederek bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Bugün robotik bilimiyle genç yaşlarda tanışan yüzlerce ilkokul ve ortaokul öğrencimizin kıyasıya yarışlarına şahit olduk. Öğrencilerimiz yıl içerisinde yaptıkları tasarımları değerli jüri üyelerine sundular. Bunlar bizim için gerçekten ümit verici şeyler. Böylesine güzel bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduk. 


GENÇLERİMİZİ ŞİMDİDEN GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ

Çok yakın bir gelecekte çocuklarımız, gerek iş hayatında gerekse özel hayatlarında bizim yerimize birçok işi yapabilen, yapay zekası olan robotlarla iç içe yaşamaya başlayacak. Bu noktada görevimiz, gençlerimizi robotların olduğu dünyaya hızlıca hazırlama ve gerekli olan tüm becerileri kazandırmaktır. İşte VEX Robotics, tüm gençlerimizi şimdiden geleceğe hazırlıyor. Balıkesir'in ilk robotik turnuvası olma özelliğini taşıyan bu güzel organizasyon için Balıkesir Açı Koleji'nin değerli idareci ve öğretmenleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.
Turnuva sonunda 8 farklı alanda başarı gösteren takımlara ödülleri verildi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans