ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BURSEM'Lİ ÇOCUKLAR KUVA-YI MİLLİYE ANITINDA ZEYBEK OYNADI

Burhaniye Sosyal Etkinlik Merkezi'nde halkoyunları eğitimi alan çocuklar Kuva-yı Milliye anıtında 23 Nisan'a özel Zeybek oynadı.

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM) Halk oyunları kursu öğrencileri 23 Nisan için özel bir gösteri gerçekleştirdi. Yaşları 7 ile 14 arasında değişen öğrenciler, Kuva-yı Milliye anıtında Balıkesir yöresine ait Zeybek oyunları oynadı.

Burhaniye Karayolu üzerinde yer alan ve Burhaniye'nin işgal altında verdiği mücadeleyi simgeleyen Kuva-yı Milliye anıtı, 23 Nisan'a özel bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Anıt içerisinde yer alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları Ali Çetinkaya ve Mehmet Cavit Bey'in bir arada olduğu anıtta ayrıca, Kuvvacı Kahramanlar Kadir Efe, Borazan Çavuş ve Hasan Efe'nin yan yana heykeli ve Karacaağaç cephesinin ilk şehidini simgeleyen Uludağlı Recep Onbaşı'nın heykellerinin bulunduğu anıtta gösteri gerçekleştirildi.

Kurs Eğitmeni Harun Kocakurt öncülüğünde Kuva-yı Milliye anıtın meydanında halk oyunları çocuk grubu öğrencileri halk oyunları gösterisi düzenleyerek Zeybek oyunlarını sergiledi.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans