ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

‘BU İFADEYLE TARİHİ BİR HATA YAPILDI’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesini sert tepki gösterdi. CHP'li Akın, “Tarihi bir hata! Bu hata AK Parti iktidarının sorumluluğudur. İktidarın diplomasi başarısızlığıdır"  dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı yazılı açıklamada 1915 olaylarının Türkler ve Ermenilerin büyük bir felaket olarak hafızalarda yer ettiğine dikkat çekti. Sözde soykırım nitelemesini kabul etmediklerini ve bu ifadenin kullanılmasını kınadıklarını söyleyen CHP'li Akın, şunları dile getirdi:

‘SÖZDE SOYKIRIM İFADESİ BÜYÜK BİR HATA'

“Geçmişteki felaketleri ve acı olayları tarihi gerçeklerden kopartılarak sözde soykırım kavramıyla kullanılması büyük bir hatadır. Geçmişteki acılar üzerinden bugün özellikle de başka ülkelerin siyaset yapması kabul edilemez. 1915 olayları siyasetin değil, tarih biliminin konusudur. Üstelik bu hata; Azerbaycan ile Ermenistan arasında 30 yıldır süren Karabağ sorununun çözüm aşamasına yaklaşıldığı ve Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarıldığı bir dönemde; tüm dünya ülkelerinin Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan halklarının barışı ve huzuru için adım atması gereken bir dönemde yapılmaktadır.

‘İKTİDARIN BASİRETSİZ DIŞ POLİTİKASININ SONUCU'

Son dönemde ülkemiz aleyhine art arda yapılan olumsuz açıklamalar ve Türkiye aleyhine alınan pek çok kararın arkasında AK Parti iktidarının basiretsiz dış politikası gelmektedir. AK Parti'nin yanlış dış politikası; Türkiye'yi dünya üzerinde kötü bir noktaya getirmiştir. 1915 olaylarını sözde “soykırım” olarak nitelendirmek tarihi bir hatadır. Bu hata AK Parti iktidarının sorumluluğudur. İktidarın diplomasi başarısızlığıdır. İktidarın bu gelişme karşısında Büyük Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan en sert tepkiyi vermesi ve gerekli adımları atması gerekmektedir. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans