ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Kripto parada ilk vurgun!

Sistemkoin, Bandırma'da kurulmuş!

SÖZCÜ gazetesi yazarı İsmail Saymaz, ülkemizdeki kripto parada ilk vurgun olan Sistemkoin'in, Bandırma'da, 25-26 yaşlarındaki bir grup arkadaş tarafından kurulduğunu açıkladı.

Saymaz, köşe yazısında, Türkiye'de yaklaşık beş milyon vatandaşın yatırım yaptığı kripto para borsalarının yasal altyapılarının olmaması nedeniyle art arda iflas ettiğine dikkati çekerek, “Çünkü uzmanların aktardığına göre kripto para borsası kurmak, bakkal açmaktan daha kolay” dedi.

Kripto para borsası kurmak için ne bir ruhsata, ne de teminat yatırmaya gerek olmadığı gibi bir denetleyenin de bulunmadığına dikkati çeken Saymaz, yazısının bir bölümünde şunları aktardı:

“Aslında ilk batan kripto para borsası, Sistemkoin'di. Geçen 26 Mart günü, 1,5 yıllık soruşturma ve takip sonunda şirkete operasyon yapıldı. Sistemin kurucusu Tolgahan Ç. Ve sekiz adamı tutuklandı. Bu borsa, Tolgahan Ç. Ve beş arkadaşı tarafından Balıkesir Bandırma'da kurulmuştu.

Sistemsa Bilim Teknolojileri Anonim Şirketi'ne aitti. Yabancı yatırımcıları avlamaya yönelen şirket, 11 dilde ve 70 ülkede hizmet veriyordu. Kısa sürede zenginleşti. İzmir'e taşındı.

25-26 yaşlarındaki bir grup arkadaş tarafından kurulmuştu. 

Tolgahan Ç. ve sekiz adamı, 26 Mart günü İstanbul, İzmir ve Bandırma'yı kapsayan soruşturmada tutuklandı. Operasyon birkaç gün gecikse firar edeceklerdi.”
(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans