ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SERKAN SARI’DAN İDDİALARA SERT YANIT

Haber:C.Saffet Yılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı,dün yaptığı oldukça kapsamlı basın açıklamasinda:kendisi,bazı ilçe belediye başkanları ve ilçe örgütleri hakkında basın ve sosyal medya kanallarında yaygın olarak dillendirilen iddialara yanıt verdi.Avlu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen basın açıklamasına,bazı CHP ilçe başkanları ve partili belediye başkanlarının da katılması dikkat çekti.

Serkan Sarı konuşmasında,CHP'li ilçe belediyelerinin yalan ve iftira haberlerle sahte hesaplar üzerinden linç edilmek istendiğine vurgu yaparak,kenti yönetenlerin koltuklarını kaybetme korkusuyla bu tür haberleri servis ettiklerini ileri sürdü.Gerek yerel,gerekse ulusal basın ile sosyal medyada yer alan bazı iddialarda CHP'li Edremit, Erdek belediyeleri ile Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı hakkında yer alan haber ve paylaşımlara yanıt veren CHP İl Başkanı Serkan Sarı,Büyükşehir Belediyesi'ne de icraatlarına ilişkin bazı sorular yöneltti. Millet İttifakı olarak Balıkesir'deki iktidarı almak üzere olduklarına da değinen Serkan Sarı,yaptırdıkları son ankette Büyükşehir Belediyesi için oy oranlarının yüzde 51, Cumhur İttifakı'nın ise yüzde 43,7 oy oranına sahip olduğunu söyledi,. Basın açıklamasında,CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı ile ilgili iddialara yanıt vereren Serkan Sarı açıklamasını şu sözlerle sürdürdü.

 “ İSTİFA EDEREK SİYASET YAP”

 “Yakın zaman içerisinde Ayvalık'ta gündeme yansıyan ve Vecdi Yılmaz ismindeki bir devlet memurunun partimizin iç meselelerini kamuoyuyla paylaştı. Kendisi devlet memuru olan bu şahıs, kendisi Devlet Su İşleri'nde çalışan şahsın Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanlığının alım ve satımıyla ilgili gerçek dışı tespit, yorum ve ifadeleriyle kamuoyunu yanıltan ve yanlış bir algıya sebebiyet veren açıklamalarını da esefle kınıyorum. Kendisini bu anlamda açıklama yapmaya Devlet Su İşleri Bölge Müdürü mü, yoksa Sayın Valimiz mi yönlendirdi. Devletin bir temsilcisi olan şahsın, devlet memurunun bir siyasi partinin iç konularıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmasının hiçbir siyasi, kamusal ve vicdani bir yanı yoktur. Eminim ki bu konuda Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz ve Sayın Valimiz de gerekli soruşturmayı başlatacaklardır. Şahsın haddini ve kastını aşan yorumları, şahsi tespitlerini, kamuoyunu yanıltır şekilde aktarmış olmasını da kabul etmemiz mümkün değildir. Bu şahsı devlet memurluğundan istifa ederek siyaset yapmaya davet ediyorum Sayın Valimiz gereken soruşturma ve kovuşturmayı kendisi üzerinde yapacaktır.

 “YALAN VE İFTİRALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Kamuoyuna yansıyan Ayvalık ilçesiyle ilgili gündem şu şekilde olmuştur. Ayvalık ilçe başkanlığımıza kazandırmayı planlamış olduğumuz ilçe başkanlığı binamız söz konusudur. Ayvalık'taki ilçe başkanlığımızın binasının alımıyla ilgili 8 Ekim 2020 tarihinde saat 15.55'de il yöneticilerimiz, milletvekillerimizle birlikte Genel Saymanımız Bülent Kuşoğlu'na talebimizi ilettik. Bundan 6-7 ay önce genel saymanımızın bilgisi, oluru ve onun isteğiyle Balıkesir'e dönerek 9 Ekim 2020 tarihinde bahse konu olan ve kamuoyunda paylaşılan, seçim öncesinde pazarlık için alındığı, seçim vaadi olarak kullanıldığı, kamunun imkanlarının siyasi ikballer için kullanıldığı yönündeki iftira dolu, ahlak dışı ithamlara karşı belge niteliğindedir. Bu belgelerin yeterli olmadığı kamuoyunca düşünülebilir. Bu ön sözleşme bir tutanaktır, bir tarih ve bir resmi geçerliliği, bir bağlayıcılığı da yoktur. Konuşulanların kayıt altına alınması için yapılmış bir tutanak ve bu tutanağın sonucunda da önümüzdeki süreçte bu mülkiyetin alınması için yapacağımız adımları planladığımız bir ön sözleşmedir. Bu tutaklar elle yazılmış tutanaklar ama bu süreçle ilgili resmiyete kavuşması adına yine aradan bir hafta geçmeden orasıyla ilgili resmi değerlendirme analizleri, 13 Ekim 2020 tarihinde yerin değerini tespit etmek üzere raporlardan ibarettir. Bunun haricinde bir diğer bankadan resmi olarak alınmış ekspertiz rapor ve belgelerini içermektedir. Buradan da görüleceği üzere en son ekspertiz raporu da 2020'nin 11'inci ayında yapılmıştır. Bu bahse konu olan mülkiyetin ilçe başkanlığımıza kazandırmayı hedeflediğimiz bu mülkiyetin ne yazık ki bahsedildiği gibi olmadığını belgelerle ortaya koyduk..Bunun üzerinden bir iftira kampanyası düzenleyenleri, bunun üzerinden trol hesaplarla bir algı yaratmaya çalışanları ve bunların içerideki işbirlikçilerini bu yalanları karşısında biz her zaman doğruları söylemeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapan bizler, yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız her zaman doğruyla mücadele edeceğiz. Bu ülkede yaratılmaya çalışılan yalan, iftira, tehdit ve şantaja karşı asla hiçbir yöneticinin de boyun eğmeyeceğini de vurgulamakisteriz. Biz atmış olduğumuz her imzanın arkasındayız ve atmış olduğumuz her adımın da takipçisiyiz.”

''VECDİ YILMAZ İDDİALARINDA ISRAR EDİYOR''

Serkan Sarı'nın Ayvalık ilçe binasının alınmasına ilişkin açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Vecdi Yılmaz,idialarında ısrarlı oluğunu belirterek CHP İl Başkanı Serkan Sarının şahsını hedef alan açıklamalarla kişilik haklarına ve iffade özgürlüğüne saldırarak kendisini adeta devlet birimlerine ispiyonlamış olduğunu ifade etti.

BİZ, YENİ HABER GAZETESİ OLARAK DİLE GETİRİLEN BU İDDİALAR VE İDDİALARA VERİLEN YANITLARI BASIN ETİK KURALLARINA OLAN SAYGIMIZ GEREĞİ BALIKESİR KAMUOYUNUN TAKDİRİNE VE DEĞERLENDİRMESİNE SUNUYORUZ.

 

MECLİS ÜYELERİMİZE BASKI OLMADI”

“Bunun yanı sıra Ayvalık'ta ilçe belediye meclis üyelerinin üzerinden kamuoyuna yansıyan bir tartışma görüntüsü olduğu, ilçe başkanlarımızın kilitlendiği, baskılandığı, zorlandığı, imar konularıyla ilgili bir takım baskıya maruz kaldığı yönünde ithamlar ortaya atıldı. Ne yazık ki bu tamamen kamuoyuna yanlış aktarılan veya eksik ve kasıtlı olmak istenen paylaşımlardır. Bahse konu olan ilçe başkanlığımız büyük bir holden oluşuyor. Resmi toplantılarımız evet kapı kilitlenerek yapılır. Çünkü vatandaşlarımızın direkt girebileceği alana açılan toplantı salonundan ibarettir. Kalabalık toplantılarımız o holde yapılır. O holde yapılan toplantılar da yine ilçe başkanlığımızın oluru ve onayıyla kapı kapanır. Geçtiğimiz günlerde konuyu araştırmak için bende il başkanı olarak yöneticilerimle birlikte bölgeye gittiğimde bizim yaptığımız toplantıda da yine ilçe başkanlığımız tarafından bu kapı kapanmıştır. Bu uygulama süregelen bir yöntemdir. Bir kişiye, bir konuya özel olarak yapılmış bir kilitleme değildir.

 “BÜYÜKŞEHİR ŞEFFAF OLSUN

Yapılan hizmetler noktasında Büyükşehir Belediyesi'ni şeffaflığa davet eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı şunları dile getirdi:

“Ben burada kamuoyunun hassasiyetini takdirle ve saygıyla karşılıyorum. Aynı şeffaflıkla, bilgiyle, belgeyle, kayıtla ve kanıtla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı d göreve davet ediyorum. İki yıldan beri Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılmış olan imar değişikliklerini kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde açık, şeffaf olarak paylaşmalıdır. Ne yazık ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yıllardır yapmış olduğumuz açıklama cevap vermek yerine, grup sözcüsü adında bir şahsın partimiz üzerine atmış olduğu iftiralarla karşılık vermeye çalışmaktadır. Biz Büyükşehir Belediyemizden şeffaf bir belediyecilik istiyoruz. İftira atmak yerine sorulan sorulara kamuoyunun önünde şeffafça canı gönülden cevap vermesini bekliyoruz. Bugün yaptığımız açıklamanın sonunda da eminim ki sorulara cevap vermek yerine saldırılara devam edeceklerdir. Ama yaptıkları her ithamın bilgisi, belgesi bizlerde mevcut ve bizler tarafından da açıklanmaya zorunludur. Bugün hesap vermekten kaçanlar, ileride bunlarla yüzleşmek zorunda kalacaklardır.”

“ERDEK'DE BANKAMATİK MEMUR YOK”

Erdek belediyesiyle ilgili eleştirilerin doğruyu yansıtmadığını ifade eden Serkan Sarı şunları söyledi:

“Bir diğer iddia konusu Erdek Belediyemizle ilgilidir. Erdek Belediyemiz üzerinden tartışma yaratılarak görüyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi üzerine bir oyun oynanamaya çalışılıyor. Ama biz açık, şeffaf, net bir şekilde halkımızın ve kameraların önüne çıkmaya her zaman hazırız. Erdek Belediyesi'nde 49 bankamatik memur var şeklinde haber servis edildi, açıklama yapıldı. Bununla ilgili belediyemizin İçişleri Bakanlığı'na sunduğu belgeler var. Bu bahse konuyla ilgili iddialar asılsız olması sebebiyle de herhangi bir soruşturma başlatılmış değildir. Bahse konu arkadaşlar belediyemizin farklı pozisyonlarında çalışan kişilerdir. Ama kasıtlı olarak pandemi dönemindeki bu sınırlandırmaları fırsata çevirerek kamuoyunu yanıltmak ve yargılamak adına çıkarılmış söylentilerden ibarettir. Ne yazık ki burada belediyeli temsile den şahıslar, bunlar üzerinden belediyenin yaptıklarını açıklamak yerine 21'inci ilçe belediyesi görevini yaparak bizim belediyelerimizle rekabet içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu da hangi seviyede yönetimle yönetildiğimizi de kamuoyunun önüne sermektedir. Biz istiyoruz ki Büyükşehir Belediyesine yakışır bir şekilde yönetim yapılsın. Ama ne yazık ki onlar ilçe belediyeliği vasfını üzerlerinden atmış değiller.Erdek Belediye Başkanı olarak seçilen Hüseyin Sarı'nın başkanlığının düştüğü, kamunun imkanlarını kullandığı yönünde yine aynı şahıslar tarafından kamuoyunu yanıltan beyanlarda bulunulmuştur. Hüseyin Sarı belediye başkanımız devam etmektedir, mazbatası elindedir, kamudan şu anda maaşının 2/3'ü oranında maaşını almaktadır ve sosyal hakları da sonuna kadar devam etmektedir. Mahkemesiyle ilgili itiraz süreci devam ettiği için şu anda belediye başkanı vasfı üzerinde bulunmaktadır. Ama yürütülen soruşturma ve mahkemelerden kaynaklı açığa alınmıştır. Hüseyin Sarı'nın belediye başkanlığı bitmiş değildir. Şu anda da vekaleten yerine Hasan Yapakçı başkanımız vekalet etmektedir…

“BÜYÜKŞEHİR KİMLERE ARAÇ TAHSİS ETTİ,ONU AÇIKLASIN”

“ Belediye başkanının makam aracıyla ilgili iddialarda bulunuldu. Bu iddialarda gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye başkanımızın resmi plakalı herhangi bir aracı kullanmamaktadır. Hatta Erdek Belediye Başkanımız geçtiğimiz yıllarda kendi kullanmış olduğu şahsi aracını da belediyeye hibe etmiştir. Yıllarca belediyenin bütün projelerini ücretsiz olarak kendisi çizmiştir. Yine o zor dönemlerde belediyeden aldığı maaşını da belediyeye bırakarak görevini yapmıştır. Söz konusu Erdek olduğunda Hüseyin Sarı başkanımız özveriden ve fedakarlıktan asla vazgeçmemiştir. Kentte olan sevginin kaynağı da budur. Bugün burada CHP belediyeleri mantığı üzerinden yürütülmeye çalışılan kampanyanın hiçbir aslı yoktur. Asıl olan AKP belediyeciliği zihniyetinin bu kamuya, halka, vatandaşa verdiği zararlardır. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bir soru soruyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şirketleri ve belediyeye ait bütün araçların plakalarıyla beraber dökümlerini çıkarmasını ve kimlere tahsis edildiği yönünde kamuoyunu bilgilendirmesini istiyoruz…

“EDREMİT BAŞKANIMIZIN MAAŞI 14 BİN LİRADIR”

“Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın maaşı ve belediye hizmet binasında yapılan tadilatlarla ilgili iddiaları yanıtlayan Serkan Sarı şunları ifade etti:

“Bir diğer tartışma konusu Edremit Belediyemiz. Edremit Belediye Başkanımız 41 bin 46 lira maaş alıyormuş. Bunu kim söylüyor? Hukukçu vasfı olan bir siyasetçi söylüyor. Yücel Yılmaz adına konuşma yapan bir siyasetçi söylüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına resmi açıklamalar yapan bir siyasetçi söylüyor. Bu siyasetçi bir belediye başkanının söyle bir maaş alamayacağını bilmiyor mu? Biliyor. Ödenen rakamların resmi kayıtlarda yapıldığını bilmiyor mu? Biliyor. Ama ne yazık ki doğruları söylemek yerine bu tarz ifadelerle siyaset yapmayı tercih ediyor. Sayıştay'ın ve iç denetimlerin onayladığı denetimleri açıklayalım. Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan 17 bin lira brüt, 14 bin lira da net maaş almaktadır...Bu açıklamaları yapanlarında çıkıp başkanımızdan ve başkan yardımcılarımızdan özür dilemesini de bekliyoruz.

“MAKAM ODALARINI BORCA KARŞILIK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI”

“ Yine algıyla siyaset yapmayı tercih eden bu arkadaşlarımız doğruları hiçbir zaman şiar edinmedikleri için yine doğrudan uzak açıklamalarına devam etmişler başkan yardımcılarının makam odaları üzerinden kamuoyuna trol hesaplar üzerinden, gerçek olmayan belge ve bilgilerle açıklamada bulunmuşlardır…Sahte hesaplar üzerinden bu hesapların arkasına saklanan, büyük koltuklarda oturup kendini büyük gören ama bu acziyetle siyaset yapmayı tercih eden yer o koltukların altında kalacaklardır. Sahte hesaplar ve bu algılar üzerinden siyasetinin geleceğini tasarlamaya çalışanlar her zaman doğrularla karşı karşıya kalacak ve bununla da yüzleşmek zorunda kalacaklardır. Başkan yardımcılarının makam odalarına bahsedildiği gibi fahiş fiyatla tadilat yapıldıysa bu ödemeyi yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının ta kendisidir… Burada eğer fahiş bir ödeme yapıldıysa bu ödemelerin kaynağı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır. İlçe belediyemize borçları sebebiyle, borçlarına karşılık yapılmış bir tadilat ve onarım işleridir. Bahse konu olan yeni binada yapılan tadilatların masrafları Edremit Belediyemize borcu olan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır…

“BÜYÜKŞEHİR SADECE TUVALETLER İÇİN 645 BİN LİRA ÖDEDİ”

“ Edremit Belediyesi'ndeki tadilat ve tefrişatı fahiş bulanların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında tuvaletlerin yapımı için harcadıkları para ne kadar? 645 bin TL. Mevcut tuvaletlerin tadilatları için 645 bin TL para harcanmış… 

“NALBURDAN 3 MİLYON LİRAYA MASKE ALINMIŞ

Büyükşehir Belediyesi'nin ihale yerine doğrudan teminlerle yaptığı alımlara işaret eden Serkan Sarı şunları kaydetti:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyemizden esnafa sahip çıkmasını istiyoruz. Dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın esnafa yönelik hazırlamış olduğu 100 milyonluk yardım paketini duyduk. Balıkesir'i yönetenler; bizim ilçe başkanlarımızı,ilçe belediye başkanlarımızı kendine rakip göreceklerine Balıkesir'e yakışır bir şekilde siyaset üretmek üzere bu güzel örnekleri kendilerine alsınlar… Bir müdürlüğün basın, yayın, baskı işleriyle ilgili 2 milyonluk ihaleyi eleştirmişler. Bu da EKAP'tan çıkarılmış bir ihaledir. Üç defa ihale yapılmış, üçüncüsünde kazanan firmaya verilmiş açık bir ihaledir. Belediyenin kaynaklarının tasarruf edilebilmesi için tek elden ihaleye çıkmak için yapılmış toplu bir ihaledir. Açık ve şeffaf bir şekilde bu ihale sistemini tercih eden bizim belediyelerimize karşılık 21'inci ilçe belediyemiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında 1089 adet doğrudan temin yapmıştır. İhale yoluyla birleştirerek kamuya bir fayda sağlamak yerine 1089 adet doğrudan temine karşılık sadece 190 tane ihale yöntemiyle alım yapmıştır. Biz de o zaman buradan başka bir konuyu sormak istiyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Susurluk'ta Tayfun Yıldız isimli bir firma ya da şahıstan pazarlık usulüyle bir takım teminler yapmış. Araştırmamıza göre nalburiye hizmeti veriyor. Bu firma Büyükşehir Belediyesi'ne 275 bin liralık boru, 301 bin liraya çim traktörü, 293 bin liralık boru, 296 bin liralık kanalizasyon tamir tadilat malzemesini vermiş. Bu şahsın Susurluk'ta ikamet ettiği yer neresidir birlikte araştırıp öğrenebiliriz

 

“GÖMEÇ'TE SUİSTİMAL SÖZ KONUSU”

Gömeç Belediyesi'nin gri pasaport olayına da değinen Sarı şu bilgileri verdi:

“Yine bir tartışma konusu Gömeç Belediyesi'nin verdiği Gri Pasaport. Bu gri pasaport konusunda belediyemiz tarafından halk oyunları ekibine verilmiş bir pasaporttur. Bu konuda belediye başkanımız yanıltılmış, bir ekip tarafından kasıtlı bir şekilde kandırılmış durumdadır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin burada bir iddiası var. Bu konu Türkiye'nin her yerinde araştırılsın. Bu pasaportları verenler kim. Evet, burada belediyeden çıkan bir izin yazısı var, iyi niyet suiistimali söz konusu. Bu konuyla ilgili belediye başkanımız da dahil olmak üzere bütün belediye başkanları tek tek araştırılsın.”

 KENDİNİ YERLİ VE MİLLİ GÖRENLER BAYRAMDA YOKTU”

Millet İttifakı üyelerinin milli bayramlara saygı göstermesi temennisinde bulunan Serkan Sarı şunları dile getirdi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni temsil edenler ve AKP siyasetçilerini 23 Nisan bayramında göremedik. 23 Nisan resmi törenlerinde Ata'mızın huzurunda hiçbir Cumhur İttifakı temsilcisini göremedik. Kendilerini yerli ve milli olarak tanımlayanlar milli bayramımızda ortada yoklardı. Ata'mızın huzuruna çıkmadılar, saygı duruşunda bulunmadılar ama bunun yerine akşamüstü sokaklarda el sallayarak bayram kutlaması yaptılar. Biz şov değil hak edildiği şekliyle bu bayram kutlamasını, kendilerinin de milli değerlerimize saygı duymasını istiyoruz.

 “MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 51 OY ORANINA SAHİP”

Son olarak yaptırdıkları anket sonuçların paylaşan Serkan Sarı konuya ilişkin şunları ifade etti:

“Cumhuriyet Halk Partisi'ni, bizleri neden bu kadar hedef aldılar? Niye bu kadar üzerimize geliniyor? Evet, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir'de iktidarını her geçen gün daha da ileriye taşıyor. Bugün Millet İttifakı olarak İYİ Parti ile birlikte Balıkesir'de güçlenerek ilerliyoruz. Bugün 20 ilçe belediyesini alabilecek bir seviyeye geldik. Bugün Büyükşehir Belediyesini almak üzereyiz. Bunu gören AKP siyasetçileri bu saldırılarına bundan sonra da vaz geçmeyecek. Ama biz alnımız açık, göğsümüz açık bir şekilde her sorulanın cevabını vermeye de bu kadrolarla hazırız. Meyve veren ağaç taşlanıyor. Bugün iktidara koşan bu kadroları taşlamakla yetinenleri iş yapmaya, kente hizmet etmeye, sorularımıza cevap vermeye davet ediyorum. En son yaptırdığımız ankette şu anda Millet İttifakımız, Cumhur İttifakı'nın 7,3 puan önüne geçmiş vaziyettedir. Büyükşehir Belediyesi için Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 51 iken,Cumhur İttifakı yüzde 43,7'de kalmıştır.(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans