ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

JAPON ÇİFTÇİSİ ''ÇELMAK MAKİNALARI'' KULLANACAK

Çelmak Tarım Makinalarının Temmuz 2019'da Japon tarım makinesi ithalatçıları ile yaptığı anlaşma meyvelerini arttırarak vermeye devam ediyor. Japonlarla yapılan anlaşma çerçevesinde Pandeminin yeni normal sürecinde başlayan tarım makinesi ihracatı 2021 yılında da artarak devam ediyor.

Anlaşma çerçevesinde Japon çiftçisinin beğenisine sunulan yüksel katma değerli Çelmak Tarım Makineleri Japon tarlalarında performansı ile göz doldurdu. Yeni anlaşmalar çerçevesinde 2021 yılı ihracatlarına başlandı. 26-27 Nisan 2021 tarihlerinde; 2021 yılının anlaşması çerçevesinde ilk parti tarım makineleri 4 tır halinde Japonya'ya ihraç edildi.



Çelmak tarafından üretilen makinaların Japonya kalite kriterleri testlerinden olumlu bir şekilde geçmesinin ardından; Japon firma yetkililerinin onayı ile birlikte ihracat işlemleri başlatıldı. Çelmak adına Grup Başkanı İsa Tamer Çelik bir açıklama yaptı. Çelik açıklamasında Japonya'ya Balıkesir'de üretimini yaptıkları tarım makinelerini ihraç etmenin büyük onurunu yaşadığını söyledi.
İsa Tamer Çelik: “ Japon pazarı bizim için çok önemli. Japonya ve Vietnam tarlalarında Çelmak markalı tarım makinelerini görmek için çok çaba sarf ettik. Japon çiftçisinin Balıkesir üretimi tarım makinalarını kullanacak olması bizleri çok heyecanlandırmıştı. Bu hayalimiz gerçekleşti. 2021 yılı ilk parti ihracatımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu ekip olarak yaşıyoruz. Bu tür işbirlikleri ile Balıkesir'den firmaların anlaşmalarla yeni pazarlara girmesi en büyük dileğimizdir. İhracata odaklanan Balıkesir firmalarının birbirine destek olması ve işbirliği Balıkesir ihracatına da büyük katkı yapacaktır.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans