ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Bandırma Müzesi yetersiz kalıyor!

Bandırma Müzesi'nde, 3.400'ün üstünde envanterlik, 7 bin dolayında etütlük eser bulunuyor.

Bandırma Müzesi'nin, antik Mysia Bölgesi'nin kuzey batı Anadolu bölgesi ile Güney Marmara Bölgesi'nin kültür beşiği olan eserleri bünyesinde barındırdığını belirten Müdür Ali Atmaca, “Müzemizdeki eserlerin alt yapısını Bandırma'ya bağlı Kyzikos antik kenti ve Daskyleion ören yerindeki kazılardan çıkanlar oluşturuyor” dedi.

Pandemi nedeniyle müzenin ziyaretçi sayısının düştüğüne işaret ederek, müzenin, fiziki açıdan yetersiz kaldığına dikkati çeken Atmaca, şunları söyledi:

“Müzeler, eserlerin sadece sergi salonlarında teşhir edildiği yerler değildir. Müzeler, tüm dünyada yaşanan ve yaşatılan yerler olarak bilinir. Bunun için de geçici salonlar, kütüphaneler, eğitim atölyeleri ve simülasyon salonları gibi çeşitli mekanlara ihtiyacı vardır. Yani müzeler, sürdürülebilir olmak zorundadırlar. Bizim müzemizde sadece bir büyük, bir küçük sergi salonu var, o kadar! Müzemiz, kapsadığı eserlerin fazlalığı göz önüne alındığında artık fiziki açıdan yetersiz duruma gelmiştir ve yeni bir binaya ihtiyaç var. Halen çok sayıda eserimiz, depolarımızda bekliyor. Bu arada Erdek açık hava müzesinin yanı sıra Gönen ve Marmara Saraylar'da da birçok eser dışarıda bulunuyor. Bandırma, yeni ve büyük bir müzeye kavuşursa oralardaki eserler de müzemiz bünyesine alınabilir.”


KYZİKOS KAZILARI 12 AYA ÇIKARILDI

Erdek ilçesi sınırları içinde bulunan Kyzikos antik kentindeki kazıların, sadece yaz aylarında değil, 12 ay süresince yapılması için karar alındığını vurgulayan Atmaca, şöyle konuştu:

“Kyzikos antik kenti çok önemli. Tiyatrosu, anfitiyatrosu ve tapınağı var. Ne yazık ki, bugüne kadar yeterince tanıtılamadı. Düşünün ki, burada dünyanın en büyük sütun başlığı bulunmasına karşın bunu bile tanıtmayı başaramadık. Şimdi Balıkesir Valiliğimizin çok yerinde bir çabası var. Kazılar için sponsorlar buluyorlar. Türk Tarih Kurumu da Kyzikos kazılarına destek verecek. Bu kazılar artık yaz aylarında değil, 12 ay sürecek. Bu arada, Kyzikos için 4 güvenlik görevlisi kadrosu da çıkarıldı.” (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans