ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BÖYLE KAPANMA İSTEMEMİŞTİK

Kamu otoritesince 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında “tam kapanma” olacağı belirtilerek “sıkı” uygulamaya geçildiğini belirten Balıkesir Tabip Odası, toplumsal hareketliliğin kapanma öncesi olağanüstü arttığını ve vatandaşların büyük şehirlerden sayfiye yerlerine veya memleketlerine tatil yapar gibi akın ettiğini söyledi.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Necdet Uçan açıklmasında şunları belirtti:
''İstanbul vakaların en çok görüldüğü ildi ve hiçbir önlem alınmadan,test yapılmadan vatandaşlarımız Anadolu'ya dağıldı.Bulaştırıcılığın artabileceği hiç düşünülmedi.Bir de bunun dönüşü olacak ki, beklenen yararın sağlanmasının ne kadar mümkün olduğunu o zaman daha net görebileceğiz.Kısmi olarak kapanan bu sistemle ancak kısmi sonuçlar alınabilir.
Çalışan kesimin % 61 inin çalışmak zorunda olduğu ve çalıştığı bir ucube “tam kapanma”.Fabrikalar üretimde, toplu taşım araçları çalışıyor, inşaat sektörü çalışıyor, ama biz “tam kapanma” uyguluyoruz.''

Kapalı yerlerde çalışmak serbest, ama açık alanlarda parklar yasak
''Aşı yetersiz ve 55 yaş üstüne Sinovak aşısının ilk randevusu verilemiyor, sadece 2. aşıları yapılabiliyor. Aşı ile güçlendirilmemiş bir kapanmanın çok da yararlı olamayacağı açıktır. Halen öğretmenler, diğer risk grupları ve 55 yaş altı kronik hastalığı olanlar aşılanamadı. Önlenebilir ölümler halen çok yüksek, yoğun bakım doluluk oranları yüksek.
Bilimin ışığında yapılması gereken epidemiyolojik çalışmalar olmadan,salgını hastaneler yerine sahada karşılamadan; baskıyı artırmak, yaşam biçimine müdahale etmek ile Pandeminin önlenebilme olasılığı yoktur.
Sağlık çalışanları olarak en çok hastalanan ve ölen olduk, halen sağlık çalışanları yüksek riskli taşıyıcı olduğu halde eşlerine aşı yapılmamakta, Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmemektedir. Buna rağmen olanca özverimizle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.Sağlık otoritesinin ve kamu yönetiminin de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini talep ediyoruz.'' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans