ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Bandırma ve yöresi artık meyve üretimine de geçmeli”

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, alternatif bir ürün olarak bölgemizde meyveciliğe de geçilmesi gerektiğini belirtti. Bandırma'ya bağlı olan Gölyaka Mahallesi'nden, Aksakal'a kadar toprakların meyve yetiştirilmesine elverişli olduğunu vurgulayan Dönmez, “Meyve üretimini de artık başlatmalıyız” dedi.

Doğanın canlandığı şu sıralarda çiftçinin, tarlada sürekli ter döktüğüne işaret eden Dönmez, şunları söyledi:

“Yazlık ürünler ekim aşamasında. Şu sıralarda domates, karpuz ekimi sürüyor. Ceviz fidanı ve zeytinde bakım-budama yapılıyor. Buğday ve hububat hasadı yaklaşıyor. Bu yıl, bölgemizde yağış sıkıntısı olmadığından, buğday ve hububat rekoltesinin yüksek olmasını bekliyoruz.”

Süt fiyatlarının sıkıntılı bir düzeyde seyrettiğini belirten Dönmez, “Süt Konseyi'nin verdiği fiyata mandıracılar uymuyor. Süt fiyatları geri gidiyor. Sokak sütü satımını şu anda uygun görmüyorum. Çünkü denetiminin zor olacağını ve bazı firmaların tekeline geçebileceğinden endişem var.”

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, pandemi döneminde tarımın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans