ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ATATÜRK, Laik Cumhuriyeti Türk Gençliğine Emanet Etmiştir!

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘'Kurtuluştan kuruluşa kadar onurla yürüttüğümüz bağımsızlık mücadelemizi,  Türkiye Cumhuriyeti'ni Atamızın emanet ettiği gençlerimizle birlikte geleceğe daha güvenli ve cesaretli bir şekilde taşıyacağız. Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren Atatürk gençliğidir.'' ifadelerini kullandı. 

Şahin'in 19 Mayıs mesajı şöyle; 

‘' 1913 yılında dört küçük Balkan devletine kolaylıkla yenilen bir devletin ordusu, Mustafa Kemal Paşa'nın da komutanlık yaptığı Çanakkale Savaşı'nda yedi düvelin en korkunç silahlarına karşı vatanını büyük bir kararlılık ve azimle savunmuştur. Savaş sonrası İstanbul'da her yerde İngiliz, Yunan, İtalyan ve Fransız bayrakları varken, Türk'ün bayrağı hiçbir yerde yoktu. İstanbul Hükümeti'nin bu çaresizliğini gören Mustafa Kemal Paşa,  imkansızı başarmak için 16 Mayıs 1919'da Bandırma vapuruyla Samsun'a hareket etmiş, Çanakkale Savaşı'nda gördüğü azim ve kararlığı tüm yurda yayarak, vatan sevgisi ve kurtuluşa olan inançla; işgalcilere, işgal destekçilerine, manda ve himayecilere karşı Anadolu'daki bağımsızlık hareketlerini örgütlemiştir. 

Lozan'a giderken giyecek takım elbisesi dahi olmayanların kurduğu bu Cumhuriyet'in ilk adımı olan 19 Mayıs, her türlü zorluğa rağmen vazgeçmemenin, inancın, kararlılığın ve tam bağımsız Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir. 19 Mayıs günü çıkan bu kıvılcım, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde bir meşaleye dönüşmüş, tutsaklığı asla kabullenmeyen Türk ulusunun azim ve kararlılığıyla yeni Cumhuriyet'in kurulma sürecini başlatmıştır.  

Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar geçen bu zorlu süreç, Türk gençliğine ve milletimize önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bizler bugün bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, gençlerimizle birlikte ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacağız. Atatürk, gençlik ve gelecek birbirinden ayrılmaz bütünlerdir. Bugün de bizlere Atatürk gençliği cesaret vermektedir. 

Çağdaş, laik, demokratik Türkiye yolu için atılan ilk adım olan 19 Mayıs vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Milli Mücadele yıllarında yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, Anadolu'nun isimsiz kahramanları önünde saygıyla eğiliyorum. Gençlerimizin bayramlarının 102. yılı kutlu olsun!'' (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans