ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

İLİMİZDEN İKİ ACI HABER

Haber:C.Saffet Yılmaz

            Kadın cinayetleri hız kesmeden devam ediyor! Ayvalık ve Edremit'te iki kadın evli oldukları eşleri tarafından katledildi.Üstelik koruma kararı varken..! Sibel Zilkaya, tedbir kararı aldıktan 4 gün sonra eski eşi Sezgin Zilkaya tarafından vurularak öldürüldü. Sezgin Zilkaya, Sibel Zilkaya'yı öldürdükten sonra intihar etti.İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması ve kadın cinayetlerinin son bulması için Körfez Bağımsiz Kadın Dayanışması,EKMEK VE GÜL'ün haberi üzerine bir basın bildirisi yayınlayarak acil önlem alınması çağrısında bulundu.

            “46 yaşındaki, üç çocuk annesi olan Sibel Zilkaya eşinden boşanıyor. Boşanma sonrasında Sibel Zilkaya Sezgin Zilkaya'nın ısrarlı tacizlerine ve tehditlerine maruz kalıyor. Sezgin Zilkaya, Sibel Zilkaya'nın sosyal medya hesaplarının şifrelerine erişerek yazışmalarını takip ediyor ve Sibel'e tehdit ve taciz içeren mesajlar atıyor. Sezgin Zilkaya, Sibel'i küçük çocuklarının velayetini almakla tehdit ediyor. Sibel Zilkaya'ya bir mahkeme kararı gönderip çocuğun velayetini aldığını ve çocuğu teslim almaya geleceğini söylüyor. Ancak Sibel evrakı inceletiyor ve sahte olduğunu kanıtlıyor. Bunun üzerine 17 Mayıs'ta Akçay Karakolu'na şikayette bulunuyor. Dava açılıyor. Evrakta sahtecilik yapan birisinin yaşamına da kastedeceğini de düşünen Sibel bir aylık koruma kararı aldırıyor. Ancak ne yazık ki çoğu kadın gibi 21 Mayıs Cuma akşam saatlerinde koruma altında öldürülüyor.

Üzgünüz, öfkeliyiz.Esra Gövem de Sibel gibi koruma kararı varken öldürülmüştü. Koruma kararlarının ne işe yaradığını gerçekten çok merak ediyoruz. Daha kaç kadın koruma altında katledilecek?

Tehdit altındaki kadınlara koruma verilmeli ve kadınların can güvenliği sağlanmalıdır. Sibel'in katledilmesinde ihmali olanlar ortaya çıkartılmalı ve cezalandırılmalıdır.

Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması olarak, Sibel'in katledilmesinde ihmali olanların yargılanmasını ve sorumlu kamu kurumları tarafından hem annesiz hem de babasız kalan çocuklara maddi, psikolojik, hukuksal her türlü desteğin verilmesini istiyoruz. 

Aynı gün Ayvalık'ta 3 çocuk annesi bir kadın daha bıçaklanarak öldürüldü.DHA'dan alınan bilgiye göre bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan Birgül Ç. (40), sabah evde 7 yaşındaki işitme engelli kızı tarafından hareketsiz halde bulundu. Cinayetin şüphelisi olarak Birgül Ç.'nin eşi Yıldıray Ç.'yi (42) aranıyor. Olayın detayları hakkında henüz bilgimiz yok. Birgül'ün katili bir an önce bulunsun!

Erkek egemen sistem, her gün her yerde; evde, işyerinde, sokakta kadınları katletmeye devam ediyor.  Sibel'in ve Birgül'ün üç evladı şimdi annesiz kaldı…Devlet görevlileri annelerini koruyamadığı çocukların yüzüne nasıl, hangi yüzle bakacak?

Kadınların yaşamlarının güvencesi olan ve kadınların kanları ile yazılan İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararı ile çıkılmıştır. Bu kararı tanımıyoruz. Bu karar geçersizdir, hukuksuzdur. İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmiyoruz.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN!KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN!

KÖRFEZ BAĞIMSIZ KADIN DAYANIŞMASI


 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans