ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Yapakçı’dan Erdek açıklamaları

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

GİDİŞİN HABERCİSİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında, AKP'li belediye başkanı Yücel Yılmaz'ın gergin tutumunu, “iktidardan gidişin habercisi” olarak değerlendiren Yapakçı, “CHP İl Başkanımızın, meclis binasının fuayesinde, ilimizin çeşitli sorunları hakkında basın toplantısı düzenlemesine bile tepki gösteriyor. Buna hakkı yok. Yine meclis toplantımızda, partimizin grup başkan vekili, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz'a da yönelttiği üslup hoş değil. Demek ki paniğe kapıldı” dedi.

Yapakçı, “Anlaşılıyor ki, iktidarın son aylarda sürekli yıpranması, sayın başkanın sinirlerini bozmuş. Panik durumunda, ne yaptığını bilmiyor. Bu tutumu, iktidardan gidişin habercisidir” dedi.

BİLİME ÖNEM VERİYORUZ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı'yı ziyaretleri hakkında bilgi veren Yapakçı, “Biz, bilime değer verip, saygı gösteren bir belediyeyiz. Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj başta olmak üzere denizin içinde bulunduğu sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi aldık. Çok yararlı bir ziyaret oldu” değerlendirmesinde bulundu.

ÇÖP AKTARMA İSTASYONU

Yapakçı, Erdek'e, “Kademe” bölgesine yapılacak “çöp aktarma istasyonu” hakkında şu bilgiyi verdi:

“Bu istasyon için bölgede bazı kişilere ait yerlerin kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar bittikten sonra kurulacak istasyon ile çöplerimizi, Balıkesir'e iletmek üzere Bandırma'ya götürmek zorunda kalmayacağız. Büyükşehir Belediyesi, buradan alacak. Böylece araçlarımız hem zamandan kazanacak, hem de araçlarımızın amortisman harcamaları daha az olacak.”

Haşere ilaçlamasını bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiklerini belirten Yapakçı, bu çalışmayı, Erdek Belediyesi'nin iki araçla birlikte yaptığını açıkladı.

MERAL AKŞENER'E SALDIRI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Rize'de uğradığı sözlü saldırının, demokrasi ile bağdaşmayacağına dikkati çeken Yapakçı, “Bu saldırı, muhalefeti sindirme amacına yöneliktir. Ancak sonuç vermez. Bunun halkla karşılığı yoktur” diye konuştu. 

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Erdek'teki altyapı ve kanalizasyon şebekesi çalışmalarının yaklaşık 750 gün süreğine işaret eden başkan vekili Hasan Yapakçı, “İlçemiz, altyapı çalışmaları nedeniyle anlaşılıyor ki, 1-2 yıl sıkıntı çekecek ama ondan sonra rahat edecek” dedi.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans