ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EDİNCİK MERASI, RİZE İKİZDERE OLMASIN!

Odaman ve Çebitaş şirketleri tarafından, Edincik merasına taş ocağı kurulması girişimine tepkiler artarak sürüyor. Bu bağlamda, Edincik'te, 9 Haziran 2021 Çarşamba günü bir bilgilendirme toplantısı yapılacak.

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı'nca düzenlenip, Edincik Şehir Kulübü'nde, saat katılacak. CHP İlçe Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, toplantıya tüm partililer, Edincikli vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları davet edildi. 

İMZA KAMPANYASI SÜRÜYOR

Bu arada, Edincik'e taş ocağı kurulmaması için Edincik muhtarlığınca başlatılan başlatılan imza kampanyası da sürüyor.  Bu konuda, Bandırma Belediyesi'nin Edincik sorumlusu ve belediye meclis üyesi Abdullah Erbay tarafından yapılan açıklama da şöyle:

“Sevgili Edincikliler,

Edincik merası yine saldırı altında. Edincik merası civarına da Bandırma Belediyesi ile birlikte 3 adet işletme-arama ruhsatı olan firma bulunuyor. Odaman, Çebitaş ve Bandırma Belediyesi. Ancak ihalelik olan 15 adet de saha var. Bu sahalar, başvuru-talep üzerine ihaleye çıkar. Maden İşleri Genel Müdürlüğü, mülkiyet durumuna bakmaz. Mülkiyet sorununu ruhsatı alan firma çözer. Edincik merası geçmişte Edincik Belediyesi'nin olduğu için sadece Mera Komisyonu'nun, mera niteliğinin kaldırılması yeterli olmadığından(mülkiyet anlamında) geçmişte Odaman ve Çebitaş, işletme izinlerini alamadılar. Ruhsatları arama ruhsatı şeklinde kaldı. Odaman ise Edincik merası tarafında değil de, Ayyıldız Tepe bölgesinde ormandan kiraladığı bölgede kısmi işletme yaparak ruhsatını uzattı. Şimdi, başta Odaman olmak üzere Çebitaş, ihalelik sahalar için art arda Mera Komisyonu'na başvurarak merayı talan etmek isteyecekler. Çünkü bu komisyonun aldığı ‘vasıf değişikliği' yeterli olacak. 

Bandırma Belediyesi olarak Mera Komisyonu üyesiyiz. Ancak çoğunluk, iktidarın memuru durumunda bulunuyor. Yani Edincik Merası'nın talan edilmesini, Bandırma Belediyesi olarak önleyemeyiz. Açılacak her taş ocağı merada yaşam alanlarını yok edecektir. O nedenle Edincik muhtarlığının açtığı resmi belgeyi, Edincik'i sevenler olarak en yoğun şekilde imzalamalıyız.' Edincik Merası, Rize İkizdere olmasın diyorsanız, hemen imzalayın.”

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans