ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GÜNDE 20 TON MÜSİLAJ TEMİZLENECEK. AMA....

Marmara Denizi'ndeki deniz salyası (müsilaj) krizi giderek büyürken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi Eylem Planı'nın uygulanmasına ilişkin 7 il valiliği ve belediye başkanlıkları ile ilgili bakanlıklar ile sivil toplum kuruluşlarına genelge göndermişti. Genelgede müsilajdan kaynaklanan kirliliğin giderilmesi ve yönetimine ilişkin 8 Haziran'da en büyük deniz temizliği seferberliği başlatılacağı, tüm çalışmaların bakanlık tarafından yürütüleceği, bu kapsamda İstanbul'da Koordinasyon ve Bilgilendirme Merkezi oluşturulacağı belirtilmişti.

Bu kapsamda Marmara Denizi'ne kıyısı olan illerde ve müsilajın yoğun olarak görüldüğü bölgelerde temizlik çalışmaları başlatıldı. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin paylaştığı temizlik çalışmaları şaşkınlık yarattı. Bandırma ve Erdek'te başlatılan çalışmalarda denizi temizlemek için genellikle şehir içi kanalizasyon, apartman atıkları gibi ufak çaplı kirlilikleri temizlemede yararlanılan vidanjör kullanıldı. 



EGE DENİZİ'NDE MÜSİLAJ EMARESİ YOK!
Vali Şıldak, Ege Denizi sorusunu cevapladı. Vali Şıldak, “Ege Denizi'nde şu ân hiç bir müsilaj emâresi yok. Bu konuda hiçbir görüntü kaydı yok, Sahil Güvenlik Komutanlığımız tarafından sürekli rapor alıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok. Tüm sahillerimizdeki 99 noktada kirlilik ölçümleri yapılıyor. En son ölçümler dahil herhangi bir mikrobiyolojik açıdan kirlilik ve sağlığa zararlı bir unsur içermemektedir. Denizlerimizde turizm, denizden faydalanma, insan sağlığı açısından sıkıntı oluşturacak hiçbir husus yoktur” şeklinde konuştu.

 

“MARMARA ÜÇ YIL İÇİNDE ESKİ HALİNE DÖNECEK”

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bütün ekip ve ekipmanları ile Marmara'yı temizleyeceklerini söyledi. Başkan Yılmaz, “Marmara Denizi'ne akan farklı bölgelerden gelen su kaynaklarımız ve derelerimiz var. Müstakil veya sanayi atıklarının bir şekilde denize gelmesini bilinçli veya bilinçsiz minimuma indirecek bu 22 maddenin içinde. Hayvancılık ve sulamayla ilgili maddeleri incelediğinizde Marmara Denizi'ni üç sene içinde olması gerektiği hâle dönüştürecek eylem planı organizasyonunu başlattık. Başlamak her zaman işin yüzde 50'sini bitirmektir. Gerek karadan vidanjörlerle, gerek denizden müdahalelerle, gerekse balıkçılarımızın desteğiyle bu işi ilk başlatan illerden biriyiz. Denizin altında olan şeylerin daha aza inmesi için burada hem bilimsel çalışmaların hem de karadan şartların değişmesi lazım. Bununla ilgili de sevindirici haberler geliyor. Karadeniz'den gelmesi gereken akımın başlaması güzel. Marmara Denizi'ni kesinlikle eski hâline dönüştüreceğiz” dedi.
Öte yandan Marmara Denizi'ni temizleme işlemi Erdek ilçesine bağlı Aşağıyapıcı kırsal mahallesinde de vidanjörlerle yapıldı. Karadan borularla çekilen müsilajın yoğunluğu dikkat çekti. (www.yenihabergazetesi.net)







Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans