ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Edincik’in Son Belediye Başkanı Yağcı:
“Bandırma, Edincik merasına sahip çıkmalı”

Edincik'in son belediye başkanı Mehmet Yağcı, “Balıkesir, 2014 yılında Büyükşehir olurken, Edincik belde belediyesi de ne yazık ki kapatıldı. Edincik, Bandırma'nın bir mahallesi konumuna dönüştü. Belediyenin kapatılması Edincik'e her anlamda büyük zarar verdi” dedi.

Edincik'in, ilçe olması için çok çaba harcadıklarına, ancak başaramadıkları gibi belediyenin kapatılmasını da önleyemediklerine dikkati çeken Yağcı, “Bu konuda referandum bile yaptık. 3 bin 600 kişiden sadece 1'i, Büyükşehir'e bağlanmak istedi, diğerleri ise bu değişikliği istemedi” diye konuştu.

EDİNCİK MERASI EDİNCİKLİLERİNDİR

Edincik merasına başta Bandırma Belediyesi olmak üzere tüm Bandırma'nın ve Edinciklilerin sahip çıkması gerektiğine işaret eden Yağcı, şunları söyledi:

“Belediye başkanlığını yürüttüğüm dönemde, artık aramızda olmayan Burhan Timur Odaman, Hazine'ye ait Edincik merasının 20 dönümünü de taş ocağı yapmak için kiralamak istedi. Belediyemize de başvurarak, buranın, yıllık 24 bin liraya kiralamayı teklif etti. Tabii ki, Edincik'in çıkarları doğrultusunda kabul etmedik. Odaman'ın çocukları şimdi yeniden, bu meranın 100 dönümünü, yine taş ocağı yapmak için kiralamak için girişimlerde bulunuyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Çünkü bu mera, Balıkesir'in Büyükşehir olmasının ardından Bandırma Belediyesi'ne geçmiştir. Odamanların bu girişimine tepki olmak üzere Edincik ve Bandırma'da başlatılan imza kampanyasını doğru buluyorum. Edincik merasına yapılacak bir taş ocağı, tam bir çevre katliamı olacaktır. Edincik'i toz-toprak içinde bırakabileceği gibi o meradaki su kaynaklarını da tıkayarak büyük zarar verecektir. Edincikliler, bu merayı yıllar önce mahkeme kararıyla kazanmışlardı. Şimdi kolay kolay bırakmamalıdırlar.”

BANDIRMA BELEDİYESİ BANA HİÇ DANIŞMADI

Bandırma Belediyesi'nin, Edincik'in son belediye başkanı olarak kendisine, meranın hukuksal durumu hakkında hiçbir şekilde danışmadığını vurgulayan Yağcı, “Bandırma Belediyesi, kendisine ait olan bu meraya sahip çıkmalıdır” dedi.

KEMERÖNÜ'NÜ GÖRÜNCE GÖZLERİM YAŞARIYOR

Belediye Başkanlığı döneminde, Edincik sahilinde, “Kemerönü” bölgesinde vatandaşlar için yaptıkları yeni düzenlemenin ardından, “Sit alanı”na yapılaşmaya yol açmaktan mahkemede yargılanıp, ceza aldığını belirten Yağcı, şunları aktardı:

“Bu düzenleme için Edincik Belediyesi'nin kasasından tek kuruş çıkmadı. Vatandaşın yararına bir uygulama yaptık ama yasa gereği cezaya aldık. Şimdi bu bölgede çok sayıda vatandaşın piknik yaptığını görünce çok mutlu oluyorum, gözlerim yaşarıyor.”

MERAL AKŞENER'İ DESTEKLİYORUM

Bandırma'da, İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldığını belirten Mehmet Yağcı, “Meral Akşener'in başkanlığındaki İYİ Parti'yi destekliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu ortamda, muhalefetin erken seçim çağrılarını da doğru buluyorum” dedi. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans