ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AHMET AKIN: ''BALIKESİR’İN MERALARINI KORUYUN''

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'in Ayvalık, Bandırma ve Gönen ilçelerinde mera alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek, “Tarım Bakanı'nı Balıkesir meralarını korumaya davet ediyorum” dedi.

Balıkesir'in Ayvalık, Bandırma ve Gönen ilçelerinde meraların Balıkesir İl Mera Komisyonu aldığı kararlarla maden atık sahası, taş ocağı ve özel ağaçlandırmaya tahsis edilmesi endişeleri artırıyor. Balıkesir İl Mera Komisyonu halkın istememesine rağmen Ayvalık Karaayıt ve Bulutçeşme mahallelerinin yaklaşık 130 dönümlük merası demir madeninin atığı için kiralanması talebini 9 Nisan'da kabul etmemiş 21 gün sonra aldığı bir başka kararla aynı merayı maden atığı için kiralanmasına izin vermişti.

EDİNCİK MERASI KALKER OCAĞI TEHDİDİNDE

Bandırma Edincik Mahallesi'nde de 6 bin 320 dönüm mera alanın 100 dönümünü kalker ocağı için talep edildi. 9 Mart 2021 tarihinde Bandırma Mera Teknik Ekibi konuyu incelemek üzere görevlendirildi. Edincikliler meralarına sahip çıktılar ve bu tahsisin gerçekleşmemesi için imza kampanyası başlattılar.  

ÖZEL AĞAÇLANDIRMA İHALESİ GÖNEN HASANBEY MERASINI KAPSIYOR

Gönen Hasanbey Mahallesi'nin de yaklaşık 400 dönüm merasının özel ağaçlandırma adı altında tahsis edildi ve bu için ihale açıldı. Özel ağaçlandırmaya tahsis edilecek merada Hasanbeyliler hayvanlarını otlatamayacakları için ihalenin iptal edilmesini talep ediyor.

AHMET AKIN: ARTIK YETER!

Balıkesir kamuoyunda tartışmalara yol açan ve halkın tepkisine neden olan meraların madenlere ve özel ağaçlandırmaya tahsis edilmesini Meclis gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemir'i göreve davet etti. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Ahmet Akın, şunları söyledi:

Tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir'in meraları tehdit altında. Ayvalık Karayıt ve Bulutçeşme Mahallelerimizin 130 dönüm, Bandırma Edincik Mahallemizin 100 dönüm, Gönen Hasanbey Mahallemizin de 400 dönüm merası Mera Komisyonu eliyle şirketlere tahsis ediliyor.  Ne için? Maden atığı için, taş ocağı için, özel ağaçlandırma için! Sürdürülebilir olmayan, yanlış tarım politikaları, yanlış enerji ve maden politikaları, yanlış çevre politikaları ile ülkemize 19 yıldır zarar verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan insanlarımızın hayvanları maden posası mı yesin, ağaç mı yesin, taş ocağının tozunu mu yutsun? Artık yeter! Rant için gözünüzü diktiğiniz meralardan elinizi çekin! Tarım Bakanını Balıkesir meralarını korumaya davet ediyorum.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans