ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''AŞI KORUR…
TEDİRGİN OLMA…
AŞI OL…''

TTB ve Tabip Odaları kampanya başlatıyor. Ülkemizde tam aşılı oranının % 16'ler seviyesinde olduğunu belirten Balıkesir Tabip Odası,Balıkesir'de ise 1. Aşının 459 bin, 2. Aşının ise 340 bin olmak üzere toplam yapılan aşının 799 bin olduğunu belirtti.


Balıkesir'de tam aşılı oranının % 27 ler düzeyinde olduğunu belirten Tabip Odasıbu oranın  ülke ortalamasının  oldukça üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:
''Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak aylardır belirtmemize rağmen Öğretmenler, Gıda Üretim yerleri,berberler,toplu ulaşım şöförleri, kargo çalışanları gibi meslek gruplarına aşı uygulamasına yeni başlanabilmiştir.
Tüm bunlara rağmen 11 Ocak 2021 tarihinde başlayan ve 6 ayı geçen süre içerisinde yapılan aşı miktarları YETERLİ DEĞİLDİR.
Sağlık Bakanlığınca aşıya erişimin kolaylaştırılması, aşılanma isteğinin güçlendirilmesi ve aşı kararsızlığının giderilmesi hedefleriyle hareket edilmesi gerekmektedir. Sosyal medyada aşı karşıtlığını giderecek paylaşımlar yapılması gerekmektedir.
Aşılar en etkili sağlık müdahalesi aracıdır.  
Toplumda halen  aşı tereddüdü ve aşı karşıtlığının giderilmesi için ciddi çaba harcanmalıdır.Pandemi ile mücadelede aşı en önemli argümanımızdır.
Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak 6023 sayılı yasanın bize verdiği görev ve halk sağlığını korumak adına yazılı ve görsel medyada 14.06.2020 tarihi Saat:20'den itibaren aşı kampanya başlatacağız.
Toplumsal bağışıklığın kazanılabilmesi ancak etkin ve yeterli oranda aşı yapılmasına bağlıdır.Sağlık Bakanlığına düşen de yaş grubu kısıtlaması olmadan yeterli aşı sağlamaktır.''

AŞI CANDIR.
AŞI KORUR..
TEDİRGİN OLMA, AŞI OL…
AŞI OLMAK HAKTIR ve TOPLUMSAL SORUMLULUKTUR…

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans