ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Kyzikos kazılarına ağırlık verilecek

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Üniversitemize Arkeoloji Bölümü açmak için 3 kez başvurduk ama Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) kabul etmedi. Şimdi bu çalışmalarımızı, açtığımız Sanat Tarihi Bölümü ile sürdürüyoruz” dedi.

Erdek ilçesi sınırları içinde bulunan Kyzikos antik kentindeki kazıların, üniversitelerinin Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan'ın başkanlığındaki ekip tarafından sürdürüldüğünü belirten Özdemir, şunları söyledi:

“Son olarak, Kyzikos kazılarının 12 ay yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunduğumuz proje kabul edildi. Balıkesir Valimiz, ilimizdeki arkeolojik kazı alanlarıyla yakından ilgilenip, büyük destek veriyor. En büyük desteğin ise Kyzikos'a verildiğini söylemek isterim. Bu yılki Kyzikos kazıları için BAGFAŞ, 1 milyona yakın destek verdi. Ayrıca Valiliğimiz de kazıya önemli maddi ve manevi destek sağlıyor. Tabii, Kyzikos kazıları konusunda sayın valimizin de kısa sürede gerçekleşmesini istediği bir beklentisi var. Kyzikos'un, artık görünür duruma gelmesini istiyor. Kazı alanının giriş-çıkışlarının düzenlenmesini bekliyor.”

Rektör Özdemir, Kyzikos kazı bölgesine kazı evi yapılacağını sözlerine ekledi.

ÜNİVERSİTE 20 EYLÜL'DE AÇILACAK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılına 20 Eylül 2021'de başlayacak.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Aslında üniversitemiz, eğitim-öğretime her yıl, kurulduğu tarih 17 Eylül'de başlardı. Ancak bu yıl, 17 Eylül'ün hafta sonuna gelmesi nedeniyle o gün tören yapacağız ama eğitim-öğretimimizi 20 Eylül 2021 Pazartesi günü başlatacağız. Yeni öğretim yılında eğitim-öğretimimizin yüzde 80'ini yüz yüze, yüzde 20'sini ise on-line eğitim-öğretim oluşturacak. Zaten YÖK de, yüzde 40'a kadar on-line eğitimi kabul ediyor.”

FAKÜLTE SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Özdemir, son olarak “İslami Bilimler Fakültesi”nin de açılmasıyla fakülte sayılarının 10'a yükseldiğini, ancak yeni öğretim yılında bu fakülteye öğrenci alınmayacağını belirtti. 

Üniversitelerinin 9 Meslek Yüksek Okulu'ndan 8'inin öğrencisi olduğunu bildiren Özdemir, şunları söyledi:

“Akademik ve idari olmak üzere toplam 743 personelimiz var. Bunun 275'i idari, 600'ü ise akademik personel. Geçen yıl personel sayımız 750'ydi. Kısa süre içinde personel sayımızı 743'ten, 853'e yükselteceğiz.”

15 BİN ÖĞRENCİ VAR

Üniversitelerinde bu yıl 12 yeni bölüm ve program açıldığını belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

“Üniversitemize 3540 yeni lisans ve lisans üstü öğrenci alacağız. Halen, 63 ülkeden bin 750 uluslararası öğrencimiz var. Bu yıl, 400 yeni uluslararası öğrenci daha alacağız. Yeni eğitim-öğretim yılında, 2 bin yüz uluslararası öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Halen 15 bin olan öğrenci sayımızı 19 bine çıkaracağımızı tahmin ediyoruz.”

İİBF'nin, açtıkları “İngilizce İktisat” ile bölüm sayısının 6'ya çıktığını belirten Özdemir, yeni açtıkları “Spor Bilimleri Fakültesi”ne de “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği” ile “Antrenörlük” bölümlerinin açıldığını bildirdi.

Üniversitelerinin akademik başarının esas alındığı devlet üniversiteleri başarı sıralamasındaki yerinden memnun olduğuna dikkati çeken Özdemir, şöyle konuştu:

“Bilimsel yayın yapan öğretim üyesi oranımız 3,9'dur. Bu da iyi bir oran. Hedefimiz, bu kalitemizi daha da artırmaktır. Yine akademik ekoloji sıralamasında, devlet üniversiteleri arasında 13'üncü, tüm üniversitelerin sıralamasında ise 33'üncü sırada yer alıyoruz.”

6 yıl önce kurulmalarına karşın sürekli geliştiklerini belirten Özdemir, üniversite kampüsünün altyapı çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH EDİN ÇAĞRISI

Üniversite sınavına katılan öğrencilere başarılar dileyen Özdemir, “Sınava giren tüm öğrencilere bir çağrımız var. Biz, kaliteli bir üniversiteyiz. Bizi tercih edin” çağrısında bulundu.

PERTEVNİYAL, KENT MÜZESİ OLACAK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerine verilen tarihi “Pertevniyal Hastanesi” binasını ise restorasyonunun tamamlanmasının ardından “Kent Müzesi” olarak kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans