ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Karışık, Erdek Belediye Başkanı seçildi

CHP Genel Başkan Yardımcıları, il başkanı ve milletvekilleri salona alınmayınca büyük gerginlik yaşandı

Erdek Belediye Başkanlığına “Millet İttifakı” adayı, CHP'li Burhan Karışık seçildi. Karışık, 9 oy alırken, “Cumhur İttifakı”nın adayı, AK Partili Mehmet Ali Yağcı'ya 6 oy çıktı. Erdek Spor Salonu'nda yapılan seçim öncesi ve seçim sırasında çok geniş güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda çevik kuvvet görevlileri de görev yaptı.

BÜYÜK GERGİNLİK, VALİYE BÜYÜK TEPKİ!

Seçimi izlemek için salona Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç da geldi. 

Ancak, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş'ın yönetimindeki polis ekipleri, CHP'li milletvekillerini ve vatandaşları salona almadılar. Basın mensuplarına ise oylama öncesinde sadece resim ve görüntü alınması için izin verildikten sonra salon dışına çıkarıldılar.

Bu arada, CHP'li Genel Başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, salona girmeleri için yasal hiçbir engel olmadığını, meclis toplantılarının vatandaşlara açık bulunduğunu belirterek, salona girmek istedilerse de, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş'ın talimatıyla polis tarafından engellendiler. Bu arada, milletvekili Ensar Aytekin ve  CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ile polislerin arasında sert itiş-kakış yaşandığı görüldü. 


EMİR VALİLİKTEN

Bu arada Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile bir telefon görüşmesi yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Bizlerin içeri alınmama talimatını Vali vermiş” bilgisini verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Torun ve Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve eski milletvekili Av. Namık Havutça, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş'a, “Bizim içeri alınmamamız için elinizde yazılı bir emir yok. Sadece sözlü emirle hareket ediyorsunuz. Şu anda kanunsuz iş yapıyorsunuz. Kanunsuz yetki olmaz. Vali ve Emniyet Müdürü, kendisini devletin yerine koyamaz. Suç işliyorsunuz. Bunun hesabını bir gün mutlaka verirsiniz.” dediler.

SEYİT TORUN AĞIR KONUŞTU

Bu arada ağır bir dille Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ı eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şunları söyledi:

“Kendilerini yasaların yerine koyanlar bir gün bunun hesabını mutlaka vereceklerdir. Belediye meclis toplantıları, bırakın milletvekillerini, yasa ve yönetmelikler gereğince tüm sade vatandaşların bile izlemesine açıktır. Öyleyse  bu oylamayı neden belediyede değil de, spor salonunda yapıyorsunuz? Demek ki tuzak kurdunuz. Oysa valiler tuzak kurmaz, valiler komplo kurmaz, devletin valisi saraydan emir almaz. Bunun hesabını mutlaka soracağız. Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti ve özgürlüğü mutlaka getireceğiz.”

ÜÇ TURLU OYLAMA

Belediye başkanlığı için üç turlu seçim yapıldı. Her üç turda da 9 oy alıp, CHP ve İYİ Parti'den oluşan “Millet İttifakı” adayı CHP'li Burhan Karışık, Erdek Belediye Başkanlığına seçilirken, “Millet İttifakı” adayı AK Partili Mehmet Ali Yağcı ise 6 oy aldı.

Seçimin ardından Belediye Başkanlığına seçilen Burhan Karışık, “Bana bu görevi layık görenlere teşekkür ederim. Erdek'e en iyi hizmeti vermeye çalışacağım” dedi.

Belediye başkanlığı mazbatası iptal edilen Mimar Hüseyin Sarı da oylamadan sonra yaptığı açıklamada, “Öncelikle şunu belirteyim ki, belediye başkanlığından alınmam ile ilgili hukuksal mücadelem henüz sonuçlanmadı. Meclis üyesi arkadaşlarımız, her çeşit çirkin tekliflere karşın vicdanlarının sesini dinleyerek oylarını kullandılar. Hatta bana bile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından çirkin teklifler geldi. ‘Senin bundan sonraki davalarını çözeriz' denildi” iddiasında bulundu.

Seçimin sonuçlanıp, Burhan Karışık'ın belediye başkanı seçilmesinin ardından CHP'lilerin, “Hak, hukuk, adalet” sloganı attıkları dikkati çekti.

(ÖNDER BALIKÇI/ www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans