ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''SON GÜLEN İYİ GÜLER''

CHP İl Başkanı Serkan Sarı ilçe başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında Erdek Belediye Başkanı seçimlerinde yaşanan olaylara değindi. Erdek Belediye Başkanlığı seçiminin yapıldığı spor salonuna parti temsilcilerinin alınmamasını eleştiren İl Başkanı Serkan Sarı, her türlü baskı ve müdahaleye rağmen seçimi kazanmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Erdek İlçe Emniyet Müdürü'nün aldığı kararın hukuk ve yasalara aykırı olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, seçimi takip etmek için salona girmesini istedikleri kişi sayısının 5 olduğunu ve buna izin verilmediğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın salon önünde oluşan kargaşası canlı yayında gülerek izlemesini de kınayan Serkan Sarı, Yücel Yılmaz'ın özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

 

“KENTİ YÖNETENLERİN GÜVENİLİRLİĞİ AZALDI”
CHP İl Başkanı Serkan Sarı Erdek'te yaşanılan olaylarla ilgili şunları söyledi:
“Bu seçim süreci biraz sancılı, sıkıntılı, üzücü, hatta sonunda kaygı verici bir ruh halini Erdek halkında ve bizlerde doğurmuştur. Orada gerçekten bir mücadele verme gereği doğdu ve ne yazık ki üzüncü olanı da tam da budur. Erdek halkının seçtiği ve iradesini ortaya koyduğu bir seçim sonucunda oluşan mecliste ne yazık ki dışarıdan yapılan müdahaleler ve ahlaksız tekliflerle bu seçim manipüle edilmeye çalışılmıştır. Bunun üzüntüsünü hep birlikte yaşıyor ve bunun hüznüne de tüm halkımızın ortak olduğunu biliyoruz. Dün yaşanan konular doğrultusunda ve kamuoyuna paylaşılan görüntüler sonucunda Balıkesir'de yaşayan her bir vatandaşımız ciddi derecede hüzne, kaygıya kapılmış ve ne yazık ki kentimizi yönetenlere karşı güvenirliği de sarsılmıştır.

 

“MİLLET İTTİFAKI DİMDİK AYAKTA DURDU”
Bütün bu manipülasyonlara ve ahlaksız tekliflere karşı asla iradesinden ve Millet İttifakı'na olan aidiyetinden ödün vermeyen dimdik ve sımsıkı bir şekilde eğilmeden, bükülmeden iradesinin arkasında duran, halkımızın tercihlerinin arkasında duran, Erdek halkının tercihlerine sahip çıkan belediye meclis üyelerimiz Burhan Karışık, Canan Kırdar, Hasan Yapakçı, Nimet Kalafat, Recep Eren, İbrahim Beyoğlu, Çetin Gür ve İYİ Parti Meclis Üyelerimiz İbrahim İlhan ve Murat Çolak'a ayrı ayrı, tek tek teşekkür ediyorum. Millet İttifakı'na saygı göstererek ilk günden son güne kadar bir dakika olsun bize tereddüt yaşatmaksızın yanımızda dimdik duran ilçe başkanımız Arif Demir'e teşekkür ediyorum. İYİ Parti İl Başkanımız Özlem Ural'a yine bu süreçteki duruşu ve desteğiyle ilgili teşekkürü bir borç biliyorum.

 

“KUVAYİ MİLLİYE RUHUNU BİLMEYENLER HÜZNE MAHKUMDUR”
Bugün Menemen'e bir örneğini görmüş olduğumuz milletin, sandığın iradesine, demokrasiye saygı göstermeksizin bir belediye yönetimini alabilmek için yapılan mücadeleyi hep birlikte Menemen'e şahit olmuştuk. Ama sevindirici olan şudur ki; Kuvayi Milliye kenti Balıkesir hiçbir zaman baskılara ve zulme boyun eğmemiştir ve bundan sonra da eğmeyecektir. Bu kentin ruhunu anlayamayanlar hala baskı ve zorbalıkla bazı şeyleri aşabileceklerini düşünmektedirler. Bu kentin talihine bir dönüp bakarlarsa nerede siyaset yaptıklarını çok net bir şekilde görebilirler. Kuvayi Milliye mücadelesini Ayvalık'ta ilk kurşun sıkarak başlatan bu kent Bandırma'da son kurşunu atarak son vermiş bir kenttir. Bu kentin ruhunu bilemeyenler, anlamayanlar da bu ilde yaptıkları siyasette hüzne mahkum olacaklardır. Bugün kaybettiler, gelecekte de kaybedecekler.

 

“MECLİS TOPLANTILARI HERKESE AÇIKTIR”
Bu süreç içerisinde üzülerek izledik ki belediye meclisi toplantısının yapılmış olduğu salonda yaklaşık 2 bin kişinin girip izleyebileceği, takip edebileceği bu salonda ne yazık ki Erdek İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş'ın orada bizlere yapmış olduğu bir müdahale vardır. Seçimin yapılacağı salonun kapısında Genel Başkan Yardımcılarımız Seyit Torun ve Ahmet Akın, Milletvekilimiz Ensar Aytekin, ilçe başkanımız, hatta İYİ Parti, MHP ve AKP ilçe başkanları da dahil olmak üzere hiç kimseyi içeriye almayacağı yönünde bir irade beyan etmiştir. Ve bizden ricada bulunmuştur. Biz de açık ve net bir şekilde gerekçelerimizi ortaya koyarak içeride bütün siyasi parti temsilcilerinin bulunma hakkı olduğunu söyledik. Bunun da haklı ve yasal bir dayanağı olduğunu ifade ettik. Belediye Meclisi 5393 Sayılı yasanın 20'nci maddesinde de hükmedildiği gibi meclis toplantıları açık bir şekilde düzenlenir. Halka, kamuoyuna açık bir şekilde bu toplantılar düzenlenmektedir.

 

 

“ALDIĞINIZ KARARLAR YASALARA UYGUN OLSUN”
Yine ilgili mülki amirlere öneride bulunuyorum; buna benzer kararlar alınırken yasa ve kanunları okuyarak ve bunlara bağlı kalarak kararlar almalarını tavsiye, temenni ve umut ediyorum. Ama bugüne kadar temenni, talep ve umutlarımız ne yazık ki boşa çıkarılmıştır. O gün salonun önünde yapmış olduğumuz bütün uyarılara rağmen, almış olduğunuz karar yasal değildir, bize yasal gerekçenizi tebliğ edin, yasalara, kanunlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi'nde her siyaset yapan arkadaşım saygılıdır. Ama olmayan, dayatma, zorlamalara karşı da dimdik ayaktadır.Zalimin zulmü varsa, mazlumun da ahı vardır. Bu ahı da alacağız, bu zulme de son vereceğiz. Bugün bazı gazetelerde bir ayrışmanın, bir kaybın olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanının oradan hüsranla ayrıldığını yazdılar. Buradan selam olsun bizi izleyenlere, demokrasiye gölge düşürmeye çalışanlara da selam olsun. Buradan hakkı, hukuku, adaleti tanımayanlara da selam olsun. Dünkü paylaşımımızda güzel bir mesajımız vardı: son gülen iyi güler.

 
“POLİS MEMURLARININ GÖZLERİNDEKİ ÜZÜNTÜ VE KAYGIYI GÖRDÜK”
Daha sonrasında Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın'ın valiyle yapmış olduğu görüşmede öğreniyoruz ki bu talimatı valimiz vermiş. Valimizden biz devletin valisi olmasını bekliyoruz. Devletin valileri devletimizin yasa ve hukuklarıyla karar alır, kişisel talep ve beklentilerle karar almayacağını umut ediyoruz. Ama yaşadığımız sonuç ne yazık ki bizde üzüntü yaratmıştır. Orada görev yapan polis memuru arkadaşlarımızın gözlerindeki o üzüntüyü, kaygıyı, huzursuzluğu hep birlikte gördük. Memur arkadaşlarımızın mesleğine, halkımıza ve bizlere olan saygısından asla şüphemiz yoktur. Emniyet gücü mensubu arkadaşlarımızın hepsine saygın tavırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ama ilçe emniyet müdürüne ne yazık ki bu teşekkürü sunamıyorum.

 

“AHLAKSIZ TEKLİFLER YAPILDI”
Ahlaksız teklif dedik. Erdek Belediyesi meclis üyelerimize otelleriyle ilgili yaklaşık 60-70 günden beri İtfaiye mevzuatıyla ilgili, zabıtanın yaptığı denetimlerdeki eksikliklerle ilgili kapatma ve durdurma kararı alınmıştır. Bu eksikliklerin olmadığı tespit edildikten sonra da ilgili daireler yazıları tebliğ ederek açılış onayının yapılması için başvurular iletilmiştir. Bugün üzerinden 2,5-3 ay süre geçmesine rağmen ilçe meclisindeki oylama sonucu beklenmiştir onay vermek için. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz halkın karşısına çıkıp bu konuyla ilgili haklı gerekçelerini açıklamak zorundadır. Orada birçok otel esnafı arkadaşımız mağdur edilmiştir. Yaklaşık 1,5 yıldan beri kepenk indiren, iş yapamayan turizmci esnafın mağduriyeti ve meclis üyelerimize yapılan bu kasıtlı tavır kabul edilemez. Bu kararlar bir dakika bile geciktirilmeden imzalanmalıdır. Bu kenti yönetenlere yakışmaz. Ne yazık ki bizi yönetenler bize yakışır bir tavrı ortaya koyamamıştır.

 

“YÜCEL YILMAZ YAŞANANLARI KAHKAHALARLA İZLEDİ”
Salon önünde yapılan canlı yayınlar sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, orada kapının önünde milletvekillerine, genel başkan yardımcılarına, Türkiye'de milyonları temsil eden siyasilere yapılmış olan bu tavra karşı kahkahalar atan görüntüsü kamuoyuna düşmüş ve kamuoyunun büyük tepkisini almıştır. Kenti yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz kapıda yapılan bu zulme, hukuksuz tavra ve davranışa ne yazık ki göz yummuş, hatta keyif duyarak takip etmiştir. Bu keyfin bir açıklaması olmalı, bu neşenin bir cevabı olmalı. Balıkesir Erdek'te yaşanılan bu tartışmanın bir cevabı olmalıdır. Kenti yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz çıkıp orada haksız ve hukuksuz bir şekilde mücadeleye maruz bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Serkan Sarı'dan, TBMM'nin temsilcisi milletvekillerinden ve genel başkan yardımcılarından tek tek özür dilemek zorundadır. Bu kente biraz saygıları varsa bu özrü kendilerinden bekliyorum.

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans