ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ÜRETİCİYE YASAĞIN ALTINDAN YİNE YANDAŞA PEŞKEŞ ÇIKTI

ZEYTİNYAĞINA İHRACAT YASAĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, zeytinyağına ihracat yasağını TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Aytekin, “milyonlarca ailenin geçim kapısı olan zeytin ve zeytinyağından elinizi çekin” dedi. Aytekin'in konuya dair açıklaması şu şekilde:

“AKP iktidarı bir kez daha hukuksuz bir biçimde üreticinin ekmeğine göz koyuyor. Yanlış politikalar ve plansızlık nedeniyle zaten zor günler yaşayan zeytin ve zeytinyağı üreticisi bugünlerde bir darbe daha yedi. AKP'li Bakanlar tarafından ne gerekçe ile alındığı belli olmayan kararlar ile zeytinyağı ihracatına yasak geldi. Bunun yanı sıra ihracat yasağına karşı mücadele eden üreticiler ve üretici birlikleri yöneticilerinin yetkili mercilere başvurusu muhatap bulamamaktadır. Yasağın kendisi var ama gerekçesi, ne zaman sone ereceği belirsiz. Üretici adeta bir kez daha kaderine mahkum edilmiş durumda.”

 

ÜRETİCİYE YASAĞIN ALTINDAN YİNE YANDAŞA PEŞKEŞ ÇIKTI

Ensar Aytekin yaptığı açıklamada yasak kararının bir firmanın mücbir sebep gerekçesi ile tazminattan kurtarmaya yönelik hamle nedeniyle alındığının iddia edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Ortada dolaşan iddialar vahim ve kamuoyu vicdanını derinden yaralayacak türden. Yandaş bir firmanın borcunu devlet vatandaşa mı kesmek istiyor? Üreticinin suçu ne? Milyonlarca aile dar boğazda geçinmeye çalışırken üstüne hukuksuz bir biçimde yasaklar ile karşı karşıya geldi. Sayın Bakan'ın olaya bir an önce açıklık getirmesini talep ediyoruz. Konunun takipçisi olaya devam edeceğiz. Yandaşa peşkeş, üreticiye ceza düzenini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.”(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans