ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

"BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR"

Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. ''Türk basını, tarihin her döneminde kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir'' diyen Canbey, mesajında şunları belirtti:

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” ifadesi ile basının toplumdaki yerini ifade etmiş ve basının, toplumsal anlamda üstlendiği görevi dile getirmiştir.

Türk basını, milli mücadele döneminde Anadolu'nun düşman işgaline karşı direnişinin en yürekli sesi olmuştur. Türk basını, milli ve manevi duygulara her daim sahip çıkmış, bunun yanında toplumsal birlik ve beraberliğe olan katkısını 15 Temmuz günü de darbe girişiminin bertaraf edilmesindeki görevi ile ortaya koymuştur.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi, “özgür ve tarafsız şekilde görevlerini ifa eden basın mensuplarımız ve basın kuruluşlarımızın; ülke menfaatlerini, kamu düzenini ve ahlaki değerleri gözettikleri sorumlu yayıncılığı üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.” Bu bağlamda hükümet olarak yıllardır özgür basının oluşması ve basın emekçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilebilmesi için mücadele etmekteyiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın haber alma ihtiyacını karşılamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyor, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.'' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans