ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Yeşilçam Efsanesi” Ahmet Mekin: “Atatürk gibi bir dehaya saldırılmasına çok üzülüyorum”

Yıllardır Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesi'nde yaşayan oyuncu Ahmet Mekin ile güncel konuları konuştuk.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren oyuncu-yönetmen Kartal Tibet'in kaybından üzüntü duyduğunu belirten Mekin, “Kartal Tibet ile birkaç filmde birlikte oynadık. Tiyatro kökenli,  çok iyi bir oyuncuydu. Oyunculuktan sonra da yönetmenliği başarılı geçti. Kemal Sunal filmleri başta olmak üzere birçok başarılı filme imza attı” dedi.

Birkaç filmde birlikte rol aldıkları Fatma Girik'e, rahatsızlığı nedeniyle de “geçmiş olsun” dileklerini ileten Mekin, “Fatma, hem çok yetenekli bir oyuncu hem de iyi bir insandır” diye konuştu.

Son yıllarda Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırılara çok üzüldüğünü vurgulayan Ahmet Mekin, şu değerlendirmede bulundu:

“Atatürk, hem çok büyük bir asker, hem çok büyük bir devlet adamıydı. Bunu yalnız ben söylemiyorum. Bütün dünya, Atatürk'ün 100 yılda bir gelen bir deha olduğunu kabul ediyor. 57 yaşına çok büyük zaferler sığdıran, 7 cephede katıldığı savaşları kazanan bir dehaya yapılan saldırılar beni çok üzüyor. Atatürk'le ilgili oynamam için birçok film teklifi aldım, kabul etmedim. Çünkü çok iyi bir Atatürk filminin ancak çok büyük bütçelerle yapılması gerektiğine inanıyorum. Yine böyle bir filmin, Atatürk'ün belli bir dönemini, yaşamından bir kesiti değil, tüm yönleriyle işlemesi gerektiğini düşünüyorum.”

Sinemayı “Ticaret+Sanat” olarak değerlendiren Mekin, “Yapımcı, filminden önce para kazanacak ki, yeni projelere başlasın” dedi. 

Yıllar önce fiilen politikanın içinde de bulunduğuna işaret eden Mekin, şunları söyledi:

“1951 yılından beri CHP'nin kayıtlı üyesiyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Aytekin Kotil ve Nurettin Sözen'in danışmanlığını yaptığım dönemde belediye meclis üyeliğini de yürüttüm. Politikayı, hiçbir beklentim olmadan yaptım.”

İNCE'NİN TAVRI YANLIŞ

CHP'den ayrılarak “Memleket Partisi”ni kuran Muharrem İnce'nin tavrını doğru bulmadığını belirten Mekin, “Muharrem Bey'i beğenirim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında da ona oy verdim. Ama CHP'den ayrılarak, yeni parti kurması yanlış. Parti içinde kalıp mücadele etmeliydi” dedi.

Mekin, alçak gönüllü bir şekilde halkın arasında yer almasıyla ilgili olarak ise “Ben zaten halkın, toplumun bir parçasıyım. Benim bugünlere gelmemde en büyük pay sahibi filmlerimi izleyen halkımızdır. Onlara sırt çevirebilir miyim hiç?” diye konuştu.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans