ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GÜREŞTE TARİH YAZAN ADAR’A MEMLEKETİ BALIKESİR’DE KARŞILAMA

2020 Tokyo Olimpiyatlarında ülkemizi 76 kiloda güreş dalında tarih yazarak yurda dönen Milli Güreşçi Yasemin Adar, geleceğin yıldızı sporcularla memleketi Balıkesir'in girişinde coşkuyla karşılandı.

Kırgız Aiperi Medet Kyzy'i yenerek kadınlarda Türkiye'ye güreşte ilk madalyayı getiren sporcu olarak tarihe geçen Yasemin Adar, Değirmenboğazı önünde çiçekler ve “Şampiyon Şehrine Hoş geldin” pankartıyla karşılandı. Tokyo 2020 Olimpiyat oyunlarında bir dakika 24 saniyede rakibini tuşla yenerek bronz madalya ile yurda dönen Milli güreşçi Adar, “Olimpiyat şampiyonluğu için elimden gelen tüm gayreti gösterdim ve bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan her zaman desteklerini hissettiren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 Balıkesir Valiliği bahçesinde düzenlenen karşılama töreninde ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yasemin Adar'ı tebrik ederek, "Balıkesirimizin gururu Yasemin ilk önce milli gururumuz oldu. Uluslararası arenada, dünyada Balıkesirimizi, güreşimizi tanıttı. ve şimdi olimpiyatlarda güzel bir madalyayla geldi. Altın madalyayı da inşallah bir sonraki olimpiyatlarda, yarışmalarda alıp bizi gururlandıracak. Kendisine örnek model olduğundan dolayı, şehrimizi temsil ettiğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldin Yasemin" diye konuştu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da Yasemin Adar'ın Balıkesir ve Türkiye'nin gururu olduğunu ifade ederek, "Türkiye olimpiyatlarda çok başarılıydı. Tokyo Olimpiyatları ülkemizin on yıllardır erişemediği bir dereceyle sonuçlandı. 13 tane madalyayla döndük. 2 altın, 2 gümüş, 9 da bronz madalyamız var. Yasemin'in bronz madalyası bizim için en güzel olanı, en önemli, en anlamlı olanı. Bu madalya aynı zamanda Balıkesir'e, Balıkesir'deki bütün gençlerimiz seni örnek model olarak alıyorlar. Sen gerçekten gurur verici bir başarıya imza attın. Temennimiz bundan sonra ailenle, bütün spor camiasıyla, hocalarınla birlikte bu başarıyı daha da yükseltip bir sonrakinde altın madalya beklediğimizi biliyorsun. Bu duygu ve düşüncelerle sana hoş geldin diyoruz, seni bağrımıza basıyoruz bütün Balıkesir olarak" ifadelerini kullandı.

Kadınlarda Türkiye'ye güreşte ilk madalyayı getiren sporcu olarak tarihe geçen Şampiyonu başarılarından dolayı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Minderde Türkiye'yi başarıyla temsil eden Milli Güreşçimiz Yasemin Adar, ülkemizde yaşanılan bu sıkıntılı günlerde yüreğimize su serperek yüzümüzü güldürdü. Dünya güreş tarihine adını yazdırdı. Şehrimizin güreşte marka olduğunu gösterdi. Şanlı bayrağımızı bir kez daha uluslararası arenada dalgalandırdığı için minnettarız. Yolun açık olsun. Antrenörlerimizi ve şampiyonumuzu yürekten kutluyorum. İnşallah 2024 Olimpiyatlarında Paris'te çok istediği ve bizlerin de arzu ettiği altın madalyayı alır.” dedi.

Tokyo Olimpiyatları'nda kadın güreşinde bir ilki gerçekleştirerek Türkiye ve Balıkesir'e madalyayla dönen Yasemin Adar, sporda ilklerin kadını olmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Adar, "Gerçekten çok mutlu ve çok gururluyum. Hem Balıkesirimize hem de Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun. Ben her zaman tarihte ilkleri başaran bir kadın oldum. İlk Avrupa Şampiyonu oldum, Dünya Şampiyonu oldum ve her zaman hedefimin olimpiyatlar olduğunu söyledim. Elimden geldiğince de sözümü tutmaya çalıştım. Hedefim her zaman altın madalyaydı ama bronz madalya benim için çok büyük bir başarı. Çünkü bu madalya da tarihte bir ilk ve ben ilklerin kadını olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans