ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KÖRFEZ MANZARALI, CAZ AKŞAMLARI AYVALIK'TA

Turizm, kültür ve sanat kenti Ayvalık'ta bu yıl ilk kez düzenlenen festival caz tutkunlarını Büyük Park, Amfitiyatro'da keyifli bir sonbahar akşamında buluşturdu. 12 Eylül akşamına kadar devam edecek olan festivale ev sahipliği yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, gelecek yıl çıtayı yükselterek daha geniş kapsamlı bir festivale imza atacaklarını söyledi. 

Başkan Ergin, pandemi yasaklarının kontrollü şekilde açılmasının ardından, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyularak, yaz boyunca, film festivali, heykel sempozyumu, kitap günleri ve sergiler gibi çok sayıda etkinliği yaşama geçirdiklerini hatırlattı. 1. Ayvalık Caz Festivalin'in ilk gününde sahne alan gazeteci,  yazar ve aynı zamanda saksafon sanatçısı Kürşat Başar, solist Ezgi Bicili ve usta müzisyenlerden oluşan orkestrasıyla, izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. 


Caz, pop ve Türk müziğinden harmanladıkları eserlerle sahnede iki saat kalan sanatçıların seslendirdiği şarkılara izleyiciler de eşlik ederek Amfitiyatro'da adeta dev bir koro oluşturdu. Festivalin ikinci gününde, kendine has sesi ve tarzı ile ünlü caz sanatçısı Seran Bilgi sahne aldı. Bu yıl festivale sürpriz bir grup da konuk olarak katılıyor. Latin ve dünya müziklerini kendilerine has düzenlemelerle seslendiren Rumba Quartet grubu 11 Eylül'de cazseverlerin kulaklarının pasını silecek. Ayvalık Caz Festivali, 12 Eylül Pazar akşamı, caz müziğinin ülkemizdeki en önemli isimlerinden Şenay Lambaoğlu'nun konseriyle son bulacak.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans