ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR TİCARET ODASI YÖNETİMİ BİGADİÇ’TE ÜYELERİYLE BULUŞTU

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi Bigadiç'te faaliyet gösteren üyeleriyle bir araya geldi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı gerçekleştirdiği sunum ile üyelere "İklim Değişikliğinin Tarıma Etkileri" hakkında bilgi verdi.

BATO Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Meclis Başkanı Okan Telaşeli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bigadiç Kaymakamı Sayın Mehmet Halis Aydın'ı makamında, Bigadiç'te faaliyet gösteren üyelerini işyerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından, Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Balıkesir İli Oda ve Borsaları Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Sarı konuşmacı olduğu  "İklim Değişikliğinin Tarıma Etkileri Semineri" gerçekleştirildi.


Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, yaptığı açılış konuşmasında göreve geldikleri 2018 yılından günümüze gerçekleştirdikleri faaliyetleri üyelere aktardı. Kula: ”Güçlü bir Balıkesir inşa etmenin yolunun kendi kurumumuzu güçlendirmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Üyelerimiz başta olmak üzere Balıkesir ekonomisini ayakta tutan tüm işletmelerin önünü açacak, yön verecek çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında çeşitli dönemlerde çıkarılan Yapılandırma Kanunlarına ilişkin Bilgilendirme Toplantıları, KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı, İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı, E-Ticaret ve E-ihracat Eğitimi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Semineri gibi birçok seminer ve toplantıyı gerçekleştirerek üyelerimizi bilgilendirme çabası içinde olduk. Ünlü ekonomist yazarların katılımıyla gerçekleştirdiğimizi konferanslara ülkemiz ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri üyelerimizin bilgilerine sunduk” dedi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme sürecinin hızla devam ettiğinin ve yeni yatırımcılara arsa tahsisi konusunda cevap verebilir hale geldiklerinin müjdesini de veren Rahmi Kula eğitime verdikleri önemi vurguladı. Kula: “Organize Sanayi Bölgesi içindeki Altıeylül Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetimi'ni Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası olarak üstlendik. Bu sayede Odalar ve Borsa olarak, ilimizin kalifiye ara eleman ihtiyacının karşılanması yönünde önemli katkılar sağlama imkanı buluyor ve istihdama büyük bir destek sağlıyoruz. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince yeniden yapılan Zağnospaşa Ortaokulu da son aşamaya gelmiş ve birkaç ay içinde açılacaktır” ifadelerini kullandı.


Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ile bir buçuk yılı aşkın süredir mücadele etmeye çalıştıklarını ve bu zorlu süreçte salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB Nefes Kredisi'ni  8. defa hayata geçirdiklerini belirten Rahmi Kula, bu yıl yaklaşık 27 milyon TL'nin üzerinde kaynağı üyelerin kullanımına sunduklarını belirtti. Kula:” Bizler pandeminin başladığı ilk günden bu yana firmaların taleplerine ve sektörlerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla yoğun mesai içinde çalışmaya devam ediyor, yöneltilen tüm talep ve çözüm önerilerini üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne ileterek, çözümleri noktasında takipçisi oluyoruz.” dedi.

Balıkesir'in tanıtımı ve tarihi mirasının korunması için Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile iş birliği içerisinde yürüttükleri  “Marka Şehir Balıkesir” projesinden bahseden Rahmi Kula, Balıkesir'i Marka Şehir yapma hedefleri doğrultusunda yoğun mesai harcadıklarının altını çizdi.


Aşılamanın artması ve pandeminin etkisinin azaltması nedeniyle ilk etkinliklerini Bigadiç'te gerçekleştirdiklerini ifade eden Rahmi Kula: “Bigadiç Balıkesir Ticaret Odası'nda en çok üyesi olan ilçelerimizden biri. Balıkesir ile gerçekleştirdikleri yoğun ticari ilişkileri sebebiyle Bigadiç'te üyelerimizle bir araya gelmek istedik. Ayrıca bilindiği üzere Bigadiç ekonomisi hayvancılığa ve tarıma dayalı. Bu nedenle  günümüzün en önemli meselelerinden olan iklim değişikliğini ön plana çıkartmak, farkındalık oluşturmak ve  konu hakkında üyelerimizi bilgilendirmek için bu semineri düzenledik. Katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans