ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SERKAN SARI'DAN BÜYÜKŞEHİR'E YURT TEPKİSİ

KIZILAY PAŞAALANI'NDAKİ BİNAYI ÖĞRENCİ YURDU OLARAK YAPMIŞTI.. ŞİMDİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HİZMET BİNASI OLDU…

 

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunun gündemde olduğu şu günlerde, iktidarla muhalefet arasında ‘yurt' tartışması yaşanıyor. Bu tartışma, ‘öğrenci şehri'ne dönüşen Balıkesir'de farklı bir boyuta taşındı. Bir süre önce faaliyete geçen Büüyükşehir Belediyesi'nin Paşaalanı'ndaki ek hizmet binası CHP'nin hedefi oldu. Kızılay bu binayı öğrenci yurdu olarak inşa etmiş, daha sonra yapılan anlaşmalarla Büyükşehir'in ek hizmet binası yapılmıştı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı bir açıklama yaparak, “yurt açığı varken yurt binasını Belediye binası yaptılar” sözleriyle iktidar kanadına yüklendi.

Sarı, “Balıkesir merkezde yaklaşık 40 binin üzerinde toplamda il genelinde yaklaşık 55 bin civarı öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız, ama yapılan açıklamalardan gördüğümüz kadarıyla şu anda 12 KYK yurdunda sadece 7579 öğrencimiz için yurt ihtiyacı karşılanabilmiş olduğunu görüyoruz. Bu kadar yurt açığı varken Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kızılay tarafından yaptırılan yurdu kiralayarak Belediye ek hizmet binasına dönüştürmüş, hali hazırda var olan yurdun kullanımını iptal etmiştir. Her yerde Belediye başkanları çocuklara yurt bulmaya çalışırken BBB Başkanı Yücel Yılmaz olan yurdu da kapatmıştır” dedi.

 

CHP İl Başkanı Serkan Sarı'nın açıklaması şöyle:

 

AKP HÜKÜMETİ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ GENÇLERİMİZİ MAĞDUR EDİYOR

“AKP iktidarı devam ettiği her gün farklı bir krizle karşı karşıya kalmaktayız. Pandemi sonrası bir yıldır kapalı olan Üniversitelerimizin kapılarını açtığı şu günlerde gençlerimiz okullarına kayıt için geldiklerinde barınma sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını gördüler. Birçok öğrencimiz AKP hükümetinin tedbirsizliği, plansızlığı ve denetimsizliği sonucu böylesine önemli bir talebi bile karşılayamaz durumda olduğunu gördüler.

YAŞANILAN HER SORUN KRİZ ORTAMINA DÖNÜŞÜYOR

Son dönemlerde yaşanılan her konu, iktidarın liyakatsiz kadroları sebebi ile kaosa dönüşmüş ve kriz ortamı yaratılmıştır. Ekonomik kriz, yangınlar, Seller, depremler, Pandemi ve son olarak da ‘'YURT KRİZİ'' , artık ülkemizde yaşanılan her gelişme kriz ortamına dönüşmektedir. Bu sorunların iktidar tarafından ön görülerek gerekli tedbirler alınıp kriz ortamı oluşmadan çözülmesi gerekirken, artık güncel konuları bile yönetemeyen bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. Her zaman olduğu gibi bugün de AKP ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitiminde barınma ihtiyaçlarını bile çözemediğini görüyoruz.

YAŞANILAN SORUNLARA YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYORLAR

Yetkililerin yapmış olduğu açıklamalarda sanki hiçbir sorun yokmuş gibi davranmakta, bu yaşananların varlığını kabul etmemekteler, sorununu dile getiren öğrencilerimizi de provokatif eylem yapmakla suçlamaktalar. Fakat onlar ne derlerse desinler şu anda her şehirde olduğu gibi Balıkesir'de de gençlerimizin yurt sorunu vardır. Barınma ihtiyaçlarını KYK Yurtlarında çözemeyen öğrencilerimiz, özel yurtların dolması sonucu, kiralık evlere yönelmiş fakat bu seferde çok yüksek ev kiraları ile karşı karşıya kalmışlardır. Ekonomik durumu olmayan birçok öğrencimizin yaşamış olduğu bu durum hepimizi üzmektedir.

BBB BAŞKANI YÜCEL YILMAZ KIZILAY'IN YURDUNU EK HİZMET BİNASI YAPTI

Balıkesir merkezde yaklaşık 40 binin üzerinde toplamda il genelinde yaklaşık 55 bin civarı öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız, ama yapılan açıklamalardan gördüğümüz kadarıyla şu anda 12 KYK yurdunda sadece  7579 öğrencimiz için yurt ihtiyacı karşılanabilmiş olduğunu görüyoruz. Bu kadar yurt açığı varken AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Kızılay tarafından yaptırılan yurdu kiralayarak Belediye ek hizmet binasına dönüştürmüş, hali hazırda var olan yurdun kullanımını iptal etmiştir. Her yerde Belediye başkanları çocuklara yurt bulmaya çalışırken BBB Başkanı Yücel Yılmaz olan yurduda kapatmıştır.

İKTİDARA GELDİĞİMİZ İLK YIL ÖĞRENCİLERİMİZİN YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Önümüzdeki sene yapmayı planladıkları yurtlar ile kontenjanın 10 bin civarına çıkacağını beyan ederek, öğrencilerimizin yaşamış oldukları sıkıntıyı göz ardı ettiklerini göstermektedirler. AKP demek kriz demektir, sorun demektir, kaos demektir. Milletinden kopmuş, halkının yaşadığı sıkıntılardan habersiz 2023, 2053, 2071 hayalleri kuranlara halkımız gereken cevabı ilk sandıkta verecektir. Bizler sorunların çözümü için 50 yıl sonrasını değil 1 yıl sonrasını hedef gösteriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiğimiz ilk yıl bütün öğrencilerimizin yurt sorununu çözeceğini geçtiğimiz yıl beyan etmiştir. Gençlerimizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyecek, devletimizin imkânları ile bu sorunu çözeceğiz. Ülkemizin kaynaklarını yandaşa değil çocuklarımıza harcayacak ve her bir çocuğumuzun eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını konforlu bir şekilde karşılayacağı yurtları inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100.Yılında bahane üreten değil halkın sorunlarına çözüm arayan bir iktidar olarak halkımızın oyları ile göreve geleceğiz.”


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans