ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AHMET AKIN YÖRSAN MAĞDURLARININ BİR KEZ DAHA SESİ OLDU

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, on beş ay önce konkordato ilan eden Yörsan’ın mağdur ettiği üreticilerin bir kez daha sesi oldu. Ahmet Akın, “Acilen çözüm bekleyen süt üreticimizin çığlığını duyun” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, “Çalmadık kapı kalmadı. Devlet bizi görmezse kimin kapısını çalacağız” diyen süt üreticisinin bir kez daha sesi oldu. TBMM Genel Kurulu’nda Yörsan mağduru süt üreticilerinin taleplerini dile getiren Ahmet Akın, “Yörsan krizi” ertesinde söz veren iktidarı bir kez daha uyardı. Ahmet Akın, şunları söyledi:

“On beş ay önce konkordato ilan eden Yörsan'ın mağdur ettiği süt üreticimizin çığlığını buradan defalarca dile getirmiştim. Bir yıl önce ‘İpe un sermeyin’ diye de uyardım. İktidarın kulağı tıkalı, gözleri görmüyor. Gönen'de 13 köyde 450 üreticimizin Yörsan'dan 3 milyon 579 liralık alacağı var. Bugüne kadar da tek kuruş ödenmedi. Üreticimiz acil olarak iktidarın yardımını bekliyor ancak üreticimiz oyalanıyor. Birçok üreticimiz, yem borcu yüzünden hayvanını kesmek zorunda kaldı, süt üretiminden koptu. Yörsan krizi patlak verdiğinde iktidar söz vermişti, sözler tutuldu mu? Hayır. Çalmadık kapı bırakmayan üreticimize derhâl sahip çıkılmalı. İktidarın verdiği sözleri buradan bir kez daha hatırlatıyorum. Acilen çözüm bekleyen üreticimizin çığlığını duyun.”

2014 yılında yüzde 80 hissesini Dubaili şirketin satın alan Yörsan, satılan ürünlerin kar marjındaki düşüş, kredi maliyetlerindeki yükseliş, şirketin mali dengesini bozduğu gerekçesi ile konkordatoisteyerek Ekim 2018’de konkordato ilan etti. Süt ve süt ürünlerinin başkenti Gönen’de 13 köyde 450 üreticiYörsan mağduru olurken, Balıkesirli süt üreticilerinin geriye dönük toplam alacağının toplam alacağının 33 milyar olarak ilan edildi. Yörsan’dan2018 Ağustos ayından kalan 3 bin 579 liralık alacağını tahsil edemeyen Gönenli üreticiler icra takibi başlattı.

Mahkeme, Ocak ayındaYörsan için 1 yıllık kesin mühlet verdi. Mahkeme, şirket için 3 kişilik de konkordato komiseri heyeti atadı. Bu karar sonrasında satış süreci de devam eden Yörsan’ınAzerbaycanlı bir firma ile yürütülen görüşmelerde önemli bir aşama kaydedilememesi süt üreticilerinde endişe yarattı. Üreticiler, “Yörsan fırsatçılık yapıyor” diyerek tepki gösteriyor.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans