ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ALTIEYLÜL’DE KİTAP FESTİVALİ BAŞLADI

Altıeylül Belediyesi'nin 1-10 Ekim tarihleri arsasında düzenlediği 1.kitap fuarı Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve kitap fuarının ilk konuğu olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in konuşmalarının ardından büyük bir coşkuyla başladı.

 

ALTIEYLÜL DEĞERLİ İSİMLER İLE BİR ARAYA GELİYOR

Altıeylül Belediyesi kültür-sanat ve edebiyat alanında festival havasında güzel bir organizasyona imza atıyor. Altıeylül'de 1-10 Ekim tarihleri arasında çok kıymetli yazarların konuk olacağı Altıeylül Kitap Fuarı kitapseverler tarafından büyük heyecanla karşılandı. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Saniye Bencik Kangal, Beyza Alkoç, Alişan Kaplıkaya, Sıtkı Aslanhan, Sinan Yağmur, Emre Gül ve Miraç Çağrı Aktaş gibi çok kıymetli yazarların yanı sıra Balıkesirli yazarların da katılacağı kitap fuarı 10 Ekime kadar kitapseverlerin huzurunda olacak. Kitap fuarının ilk konuğu olan ve Osmanlı Tarihi üzerine akademik çalışmaları ile bilinen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, kitap fuarında okurları ile bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu kitap fuarında kitapseverler ile buluşan Şimşirgil, ilgiden dolayı çok memnun kaldığını dile getirerek kitapseverler için böyle bir organizasyona imza atan Altıeylül Belediyesi'ni tebrik ederek kendisini davet eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'ya da şükranlarını sundu. Açılış sırasında konuşmalarını yapan ve İlk emri “Oku” olan bir medeniyetin evlatları olduklarını dile getiren Başkan Avcı gençlere de seslenerek “Daima okumanızı seçerek okumanızı tavsiye ediyorum. Her şeyi okumak elbette güzeldir. Ancak ömür kısa, kitaplar sonsuzdur. Bu yüzden seçerek okuyalım. Bir toplumu ihya eden kitaptır. En iyisini seçip çıkarmak sizin maharetinize kalmış. Bu basirette sizde var” dedi. Altıeylül Kitap Fuarı'nın açılışının ardından Şimşirgil ve Başkan Avcı Gülser – Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'nde de gençler ile buluştu.

 

ALTIEYLÜL'ÜMÜZ KÜLTÜR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEK

Kültür-sanat, tarih, edebiyat, eğitim ve bunun gibi birçok anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaya başlayan Hasan Can Kültür Merkezi, amacına uygun bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Altıeylül Belediyesi'nin yerinde yatırımlarından biri olan Hasan Can Kültür Merkezi, hizmete girdiği günden bu yana çok değerli konukları ağırladı. 1-10 Ekim tarihleri arasında Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında da değerli yazarları ağırlamaya devam edecek. Son olarak Osmanlı Tarihi alanında kıymetli çalışmaları ile bilinen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Hasan Can Kültür Merkezi'nde Altıeylül sakinleri ile bir araya gelerek güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. Tarihe ve özellikle de Osmanlı Tarihi'ne meraklı olan herkesin heyecanla beklediği söyleşinin ardından konuşan Başkan Avcı “Bugün Altıeylül Kitap Fuarı vesilesiyle vatandaşlarımızı değerli kitaplar ve yazarlar ile buluşturmaya başladık. Sayın hocam Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'inde böyle bir günün başlangıcında ağırlamak bizlere şeref verdi. Hasan Can Kültür Merkezi'mizdeki bu güzel tarih söyleşisi ile de Altıeylül'deki vatandaşlarımız tarihi bir yolculuğa çıktılar. Kendi tarihini bilen ve sahip çıkan nesiller yetiştirmek adına elimizden gelen yapmayı sürdüreceğiz ve Altıeylül'ümüz kültür şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek.” dedi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans