ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR TİCARET ODASI YÖNETİMİNDEN DURSUNBEY İŞ DÜNYASINA ZİYARET

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi, Dursunbey'de faaliyet gösteren üyeleriyle ülke ekonomisi ve güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi hakkında verdiği brifing toplantısının ardından bölgede Balıkesir Ticaret Odası heyetiyle birlikte incelemelerde bulunuldu.

 

BATO Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Meclis Başkanı Okan Telaşeli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, altyapı çalışmalarının tamamlanarak Nisan ayı itibariyle fabrika kurulum çalışmalarının başladığı ve aynı zamanda %7 ortağı oldukları Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'dan bilgi aldılar. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ardından Balıkesir Ticaret Odası heyeti bölgede incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra Dursunbey Kaymakamı Sayın Rahmi Bulut'u ve Dursunbey Belediye Başkanı Sayın Ramazan Bahçavan'ı makamında ziyaret etti.  Ziyaretlerin ardından başlayan programda Rahmi Kula, üyeler ile birlikte ülke ekonomisi ve güncel gelişmelere dair değerlendirmeleri ele aldı. Etkinlikte ayrıca Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Balıkesir İli Oda ve Borsaları Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Sarı konuşmacı olduğu  "İklim Değişikliğinin Tarıma Etkileri Semineri" gerçekleştirildi.

 

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, yaptığı açılış konuşmasında göreve geldikleri 2018 yılından günümüze gerçekleştirdikleri faaliyetleri üyelere aktardı. Kula “Dursunbeyli üyelerimizin, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu istihdamı ve üretimi yapmak için göstermiş oldukları olağanüstü gayreti memnuniyetle takip ediyoruz. Birlikte olduğumuz, güçlerimizi birleştirdiğimiz sürece hedeflerimize çok daha hızlı ulaşacağız. Yunus Emre'nin de  belirttiği gibi “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz”. Bizler Balıkesir Ticaret Odası olarak birlik ve beraberlik içerisinde, daima üyelerimizin ve yatırımcılarımızın üretme heyecanına destek olacağız.” dedi.

 

Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 bin dönüm daha büyüyebilecek alana sahip olduğunun ve yatırımcı firmalarla görüşmelerin devam ettiğinin müjdesini de veren Rahmi Kula şehirde sosyal imkanların geliştirilmesine verdikleri önemi vurguladı. Kula: “OSB'ler kurulmuş oldukları bölgelerin sadece ekonomik yapılarına olumlu katkı sunmuyorlar. Aynı zamanda sosyal yapının da gelişmesine katkı sunuyorlar. Üretim varsa istihdam da var. Bizlere burada önemli bir sorumluluk düşüyor. Burada istihdam edilecek mavi ve beyaz yakalı çalışanlar için konaklama ve sosyal imkanların da çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Büyük bir potansiyele sahip ve gelecek vadeden Dursunbey OSB için yalnızca altyapının değil, marketlerin , otellerin, sosyal tesislerin, esnafın, kısacası tüm Dursunbey'in buna hızlıca hazırlanması ve adapte olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Dursunbey'in bölgesel ve coğrafi özellikleri göz önünde bulundurulduğunda yaylım ve mera tarzı hayvancılık için yüksek yatırım potansiyeline sahip olduğunu belirten Kula;  “Son dönemde yaşanan enflasyon ve döviz kurundaki artış ile birlikte ithal ürünlerin yaygınlaşması ; inşaatı tamamlayıcı ürün, kereste ve ormancılık sektörünü de olumsuz etkiledi. Ancak Dursunbeyli üyelerimiz kabuk değiştirerek tomruk ve keresteye ek olarak artık son tüketiciye yönelik ürünlerde üretmeye başladılar. Özellikle park, oyun ve bahçe mobilyası sektörüne yatırım yapan ve e-ticaret'in önemini kavrayarak entegre olan üyelerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor.” dedi.

Rahmi Kula verilen yemeğin ardından katılımları için Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut'a, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'a, Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Balıkesir İli Oda ve Borsaları Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Sarı'ya ve Dursunbeyli üyelere katılımları için teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans