ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Gazeteciler tutuklanmamalı”

Marmaris'te, yerel basının sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu “Anadolu Buluşması-Marmaris Yerel Medya Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya katılan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı.

KALEMİNİZ ADALET VE DOĞRULUKTAN YANA OLMALI

Gazetecilerin kalemlerinin adaletten ve doğruluktan yana olması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Gazeteciler, bağımsız ve tarafsız olmalı” diye konuştu.

Medyada sendikalaşmanın önemine de işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Medyada sendikalaşma zorunlu olmalı. Medya çalışanı, patronuna karşı haberinin arkasında durabilmeli. Yakaladığı haberi özgürce yazabilmeli. Patron, ‘şu haberi yazma' dediğinde, ‘hayır, ben bunu yazmalıyım' diyebilmeli ve arkasında sendikanın olduğunu bilmeli.”

GAZETECİLER TUTUKLANMAMALI

Haber yapan gazetecilerin kesinlikle tutuklanmamasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yargılanma olabilir ama daha başlangıçta gözaltına alıp tutuklarsanız, medya bağımsızlığına darbe vurursunuz. Gazeteciyi tutuklama ve gözaltına alma kullandırılmalı, gazeteci bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır."

Kılıçdaroğlu, sosyal medyanın giderek gelişen bir alan olduğunu ve zaman zaman doğru olmayan haberlerin de yayıldığına dikkati çekerek, teyit mekanizmasının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans