ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

TMMOB 67 YAŞINDA

Türk Mimar ve Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) Atmış Yedinci yaş gününü kutluyor.Konuya ilişkin Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) adına bir basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı ve İKK Sekreteri Betül Dikici açıklamasında yaşadıkları sorun ve güçlüklere vurgu yaparak açıklamasında şunları ifade etti.


“18-21 Ekim 1954 tarihlerinde Ankara'da yapılan ilk Genel Kurulu ile çalışmalarına başlayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, tam 67 yaşında! 1954 yılında kabul edilen 6235 Sayılı Kanun uyarınca farklı mühendislik ve mimarlık disiplinlerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen ilk genel kurulumuzda, TMMOB tüzüğü kabul edilmiştir. 108 farklı mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplininden 600 binin üzerinde meslektaşımızın üye olduğu TMMOB, 24 Odası, bu Odalara bağlı 226 Şube ve 50 İl/İlçe Koordinasyon Kurulu ile ülkemizin en büyük mesleki demokratik kitle örgütlerinden birisi olan TMMOB nin 67 yılında “Mühendislik ve Mimarlık Haftası”

67 yıldır, sanayiden planlamaya, kentleşmeden enerjiye, gıda güvenliğinden ormanlara, çevre politikalarından yapı denetime, işçi sağlığından madenciliğe, ulaşımdan iletişime kadar insana ve topluma dair her alanda mesleki bilgi ve birikimini emekten, halktan, ülkemizden, meslek-meslektaş çıkarlarından yana kullanmaktadır.

Giderek güçleşen yaşam koşulları altında işsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunları ülkemizde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam etmektedir.

Kamuda çalışan meslektaşlarımız düşük ve eşitsiz ücret, sözleşmeli istihdam, özlük hakkı kayıpları ve teknik personel ataması yapılmaması gibi sorunlarla yüz yüzedir. Kriz tüm meslektaşlarımızın emeğinin değersizleşmesine, gelirlerinin düşmesine ve borçlarının artmasına neden olmaktadır.

Özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın tamamına yakını yatırımların durması, projelerin iptal edilmesi, reel sektörün tıkanması gibi sorunlardan etkilenmiştir. İşsizlik, esnek çalışma, güvencesizlik, sağlıksız çalışma koşulları ve reel ücret kaybı gibi sorunlar tüm meslektaşlarımızı tehdit etmektedir. Birliğimiz ile SGK arasındaki yapılan asgari ücret protokolünün SGK tarafından tek taraflı olarak feshedilmesi, meslektaşlarımızın düşük ücretlerle sınırsız biçimde sömürülmesine zemin hazırlamaktadır.
Yaşasın TMMOB örgütlülüğü, yaşasın mücadelemiz!... diyoruz.” (C.Saffet YILMAZ/www.yenihabergazetesi.net)




 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans