ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

VALİ ŞILDAK BANDIRMA'DAYDI

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak: “En büyük önceliğimiz eğitim”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Valilik olarak en büyük önceliğimiz eğitimdir” dedi.

Bandırma'da, Kaymakam Engin Aksakal ve ilimizdeki tüm milli eğitim müdürlerinin katılımıyla “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı” yaparak, “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi(BİGEP)” hakkında değerlendirmelerde bulunan Şıldak, ardından gazetecileri bilgilendirdi.

BİGEP ile ilgili çalışmaları eylül ayında başlattıklarını belirten Şıldak, şunları söyledi:

“Bu projenin amacı ilimizde daha canlı ve bir üst kademede eğitim-öğretim sağlamaktır. Bunu sağlamak için başta öğretmenler olmak üzere eğitimin tüm bileşenleriyle el ele vereceğiz. Öğretmenlerimizi motivasyonlarını artırmak ve heyecanlarını daha yukarı taşımak istiyoruz. Öğretmenlerimizin önemini ve değerini çok iyi biliyoruz. Yıl sonunda ise bir eğitim şöleniyle, başarı durumlarına göre öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi ve öğrencilerimizi başarı belgeleriyle ödüllendireceğiz. BİGEP'in ilk toplantısını Bandırma'da yaptık. Bandırma, eğitime gönül vermiş örnek bir ilçe. İkinci toplantımız ise aralık ayında Burhaniye'de olacak.”

PANDEMİ ARTTI

Balıkesir'deki pandeminin son durumu hakkında da bilgi veren Şıldak, şöyle konuştu:

“Vaka sayılarımız arttı. Hastaneye yatma ve yoğun bakıma girme olayları azalsa da yine ölümler var. Bunun nedeni ‘Nasıl olsa aşı olduk' anlayışı. Bu doğru değil. Halen ilimizde ilk aşısını yaptırmayanların sayısı 106 bindir. Bu da ilimiz nüfusunun yüzde 12'sidir. İki doz aşı yaptırmayan vatandaşlarımız 58 bin, üçüncü doz yaptırmayanların sayısı ise 79 bin civarındadır. Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha aşı olmaya çağırıyorum. Çünkü vakaların tamamına yakını ya hiç aşı olmayan, ya da aşıları eksik olan vatandaşlarımızdır. Hele hele kışa girdiğimiz, kapalı alanlarda daha çok bulunacağımız bu dönemde aşılanmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.”

Pandeminin şu anda Balıkesir'deki eğitim-öğretimi hiç aksatmadığına işaret eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Karantina altına alınan sınıflarımızı oranı yüzde 1-2 oranında” dedi. (ÖNDER BALIKÇI/ www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans