ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KOBİLERDE

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)  Visa ve UNDP işbirliği  ile Güney Marmara Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) ev sahipliğinde Altıntaş Otel’de  gerçekleştirilen eğitim çalışması büyük ilgi gördü

Türkiye ekonomisinin can damarı KOBİ’lerin faaliyetlerini dijital ortama taşımalarına destek olmak ve uluslararası rekabet güçlerini artırmak amacıyla başlatılan İşimi Yönetebiliyorum Projesi’nin eğitimi Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan eğitim programı ile iki gün boyunca KOBİ’lere finansal raporlama ve finansa erişim, dijital pazarlama, e-ticaret, yenilikçi iş modelleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi.  Türkiye’den 27 bankanın bir araya gelerek desteklediği ‘İşimi Yönetebiliyorum’ projesi ile, 3 yılda 18 kentte 3.000 KOBİ’ye ulaşılmasının hedeflendiği açıklandı.

Toplantının açılış konuşmaları GÜNMARSİFED  Başkanı İsa Tamer Çelik ve Balıkesir Ticaret Odası  Başkanı Rahmi Kula tarafından yapıldı.  Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula  “Son yıllarda dijital dönüşüm, endüstri 4.0 gibi kavramlar, artık hayatımızda her geçen gün daha çok duyduğumuz kelimeler arasına girmeye başladı. Biz de KOBİ’ler olarak bu dijital dönüşümü kendimizde sağlamalıyız. Bunu daha fazla konuşmak ve kendi şirketlerimizde bu dönüşümü sağlamak durumundayız. Türkiye’nin geleceği çok aydınlık. Geriye doğru değil hep ileri doğru bakmak gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusu avantaja çevirebileceğine inanıyoruz.  Sadece olumsuzluğa düşüp yakınmaktansa, bizler bu ülke için ne yapabiliriz, bence buna hep beraber kafa yormalıyız. Kadın, erkekli demeden bu ülkenin daha refah bir çerçeve yaşaması için ne yapabiliriz, bunu kendimizde sorgulamalıyız” dedi.

“PROJE BALIKESİR İŞLETMELERİNE DEĞER KATTI”

KOBİ’lerin rekabetçiliğine vurgu yapan GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik ise  , “KOBİ’lerin 2020 yılına güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme ile giriş yapması için, KOBİ’lerin yetkinlikleri geliştirilmeli, dijital dönüşüm sürecine entegre edilmeli, üretime ve yatırıma dönüşecek teşvik, kredi ve desteklerden yararlandırılmalı, finansmana erişim başta olmak üzere, nitelikli insan kaynağı ile ihracat güçleri artırılmalıdır. ‘Yerelden-küresele’ rekabetçilik zincirinde yeni bir kalkınma modelini harekete geçirecek yol, büyümemizi sürdürülebilir kılacak KOBİ’lerimizden geçmektedir.İş dünyasının ihtiyaçlarını, dinamiklerini yakından gözlemlemeye fırsat sağlayan ‘İşimi Yönetebiliyorum’  programı, rekabetin birçok farklı unsuruna hizmet ediyor. Çok bilinmeyenli bir sorunu tek başınıza çözmenizin mümkün olmadığı bir dünyada, sürdürülebilir kalkınma için çok paydaşlı bir yapıyla KOBİ’lerimize ulaşmayı hedeflediğimiz bu proje, işletmelerimizin potansiyellerinin farkına varmalarına da yardımcı olacak. KOBİ’lerin sürdürebilirliğinin artması için finansal ve dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmeleri, bankacılık sektöründe güveni artırarak daha yüksek finansal katılım ve bankacılık hizmetlerini kullanmaları, e-ticaret yoluyla yeni pazarlara erişimini sağlaması gerekiyor”

İşimi Yönetebiliyorum Balıkesir Eğirim Programı boyunca “Girişimcilik Neye Benzer: Riskler ve Belirsizlikler” , “KOBİ’lerde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya , “Strateji ve İş Geliştirme Planı”, “Aile şirketinde kurumsallaşma deneyiminin KOBİ’lere aktarımı” , “e-ticaret” vb. konularda eğitimler verildi, konuşmalar yapıldı.  Etkinlik mini bilgi yarışması, hediye çekilişi ve sertifika töreni ile sona erdi.

İki günlük çalışmayı değerlendiren GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, ” Tüm katılımcıların ortak görüşü projenin Balıkesir işletmelerine büyük değer kattığı yönündedir. Bu çok önemli ve büyük projesin gerçekleşmesinde başta TÜRKONFED Başkanı Sayın Orhan Turan Başkanımız ve ekibine, tüm TÜRKONFED Genel Sekreterlik ve Proje Ekibine,  Visa Ekibine, UNDP ekibine, Boğaziçi Üniversitesi’ne, Projeye destek veren 27 bankaya.
Balıkesir Eğitim programı hocaları;  Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Dr. Oğuzhan Aygören’e. Stratejist ve Eğitmen Azade Özaltun’una,  İşletme Bölüm Başkanı Dr. M. Hayri Tongarlak’a, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ali Çoşkun’a,  TAİDER (Aile İşletmeleri Derneği Kurucu Üyesi, Odak Group Yönetim Kurulu Üyesi İrem Oral Kayacık’a. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Boğaziçi Üniversitesi Finans Merkezi (CARF) Eğitmeni Prof. Dr. Serhat Yanık’a. Boğaziçi Üniversitesi Finans Merkezi Eğitmeni Fatih Kandemir’e, programa katkı veren herkese, tüm katılımcılara canı gönülden teşekkür ederim. ” dedi.  


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans