ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''BANDIRMA ROKET KULÜBÜ” FİLMİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLIYOR

Uzaya füze gönderme hayalleri kuran gençlerin hikayesini konu alan “Bandırma Füze Kulübü” filmi çekilecek. Filmle ilgili olarak basın toplantısında bilgi verildi. Çekimlerine yakında Mudanya'da başlanacağı açıklanan filmin basın toplantısı Beykoz Kundura Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Yapımcılığını “Ayla”, “Müslüm”, “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu ve yakında vizyona girecek “Kesişme, İyi ki Varsın Eren” filmlerinin yapım şirketi Dijital Sanatlar'ın kurucusu Mustafa Uslu'nun üstlendiği filmi ise Ömer Faruk Sorak yönetecek.

Toplantıda konuşan Uslu, projeye yaklaşık 4 yıldır hazırlandıklarını belirterek, bugüne kadar gün ışığına fazla çıkmamış, duyulmamış bir hikayeyi sinema severlerle buluşturacaklarını ifade etti.

Pandeminin sinema sektörüne olumsuz etkisinin sürdüğüne değinen Uslu, “Heyecanlıyız, bu yüzden tüm olumsuzluklara rağmen sinema ve film yapmayı sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Mustafa Uslu, filmin eski halinin, yerin yeterince korunmadığı için Bandırma'da çekilmeyeceğini aktararak, “Sadece küçük bir bölümünü Bandırma, Mudanya gibi mekanlarda çekebileceğiz. Ayrıca sanat yönetmenimiz, Beykoz Kundura Fabrikası'na, Bandırma'nın 1958'deki halini inşa ediyor. Bir yandan filmde kullanılacak füze roketin denemelerini yapıyoruz. Bir yandan filmde kullanılacak füze roketin denemelerini yapıyoruz, bir yandan da mekanlar inşa ediliyor. Atatürk'ün vefatının yıldönümünde, saat 09.05'te çekimlere başlayacağız.”

Ömer Faruk Sorak da, geçmişte yaşanmış önemli bir başarı öyküsünün bugünün gençlerine ilham kaynağı olmasını diledi.

Yaklaşık 6 haftalık bir çekim planladıklarını dile getiren Sorak, “Yapacağımız filmin mecrası ne olursa olsun, kitleler tarafından sevileceğini düşünüyorum. Bugüne kadar neden yapılmadığı duygusunu taşıtacak kadar güzel bir iş çıkacağını umuyorum” diye konuştu.

Oyuncu Deniz Can Aktaş, mühendislik fakültesi mezunu olduğunu ifade ederek, “Bu yüzden makinelere, motorlara meraklıyım. Uzaya da benzer şekilde ilgi duyuyorum. Böyle bir başarı hikayesinden haberim yoktu açıkçası. Öğrendikten sonra canlandıracağım rol için heyecanlandım” dedi.

Alina Boz da havacılık lisesi mezunu olduğunu belirterek, “Her çocuk gibi küçükken heveslendiğim bir şeydi ama şu an uzaya çıkmak gibi bir hayalim yok açıkçası. Lisede uzay maket çalışmalar yapmıştım. Günümüzde gençlerin bu tarz şeylere ilgisinin olduğunun farkındayım” diye konuştu.

Aslı Bekiroğlu ise uzaya çıkmak gibi bir hevesi olmadığını aktararak, esprili bir şekilde, “Yalnız uzaylı arkadaşlarımın olmasını isterdim ki, arada onlar gelsin, arada ben gideyim gibi” dedi.

Filmde belediye başkanını canlandıracak olan Altan Erkekli, “İstikbal göklerdedir” sözünü hatırlatarak, “Atatürk, zaten o cümleyi söyleyip, herkesin gökyüzüyle ilgili hayal kurmasını istemiş. Şimdi bu filmde herhalde bütün gençlere bir şeyi, çocukların bir şey istemelerini sorgulatacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Baş rollerini Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Atay Yıldız, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik, Öykü Gürman, Tolga Canbeyli, Altan Erkekli ve Alican Yücesoy'un paylaştığı filmde, Nizam Namidar, Ahmet Saraçoğlu, Gökhan Yıkılkan, Bahtiyar Engin, Asaf Doğan, Başak Akan, Bartu Mutlu, Çiçek Acar, Özkan Ayalp, Ayhan Pekbilgin, Emre Yılmaz, Hande Oktan ve Kayra Orta da rol alacak.

Müziklerini Yıldıray Gürgen'in üstleneceği filmin senaryosunu ise Mert Dikmen, Mustafa Uslu ve Ayberk Olgay kaleme aldı.

Gerçek yaşam hikayesinden esinlenilen senaryosuyla dikkat çeken “Bandırma Füze Kulübü”, birçok ünlü oyuncunun bir araya geldiği film olarak da belleklerde yer edinecek.


BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ

Film, 1950'lern sonunda uzaya füze göndermek için çalışmalara başlayarak, gökyüzüne sayısız füze yollayan, kısıtlı mekanlara, engellere karşın o yıllarda dünya sıralamasında ilk 3'e giren ve sayısız rekor kıran gençlerin dokunaklı hikayesini anlatıyor. 

İlk denemelerinde başarısız olsalar da idealist öğretmenlerinin ve insanlığa hizmet gönüllüsü ileri görüşlü dostlarının desteğiyle zoru başarıyorlar ve Türk uzay havacılık tarihine isimlerini yazdırıyorlar. Gerçekleştirdikleri çalışmalarla döneme damga vuruyor, Avrupa ve Amerika basınına haber oluyorlar.

ARTUĞ SAYINER'İ DE ANIYORUZ

Geçtiğimiz aylarda vefat eden Av. Artuğ Sayıner de, “Bandırma Roket Kulübü”nün kurucuları arasında yer almış, daha sonra kurucu başkanlığını yaptığı Bandırma Havacılık ve Uzay Araştırmaları Derneği'nin(HUZAD) başkanlığını vefatına dek sürdürmüştü.

Yine geçtiğimiz aylarda, Ahmet Şerif İzgören'in yazdığı “Bandırma Roket Kulübü” isimli kitap da, “Bandırma Belediyesi Kültür Yayınları” arasında yer alıp, okuyucularla buluşmuştu. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans