ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''ÖLÜMLER SIRADANLAŞIYOR, PANDEMİ KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL''

Balıkesir 23-29 Ekim Haftasında Yüzbinde Vaka sayısında 360,64 oldu ve iki haftadır üst üste vaka sayısının en çok arttığı  İl konumunda. Her gün 200 vatandaşın hayatını kaybetmekte ve 30 bine yakın vaka görüldüğü Türkiye'de,toplam  ölüm sayısı resmi rakamlara göre 70 bini geçmiş durumda. Vaka sayısı ise 8 milyon.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, tüm ülkenin mavi renge boyandığını ancak vatandaşın şaşkın olduğunu belirtti. Uçan, yayınladığı açıklamada birçok konuya dikkat çekti.

TÜM ÜLKE MAVİ AMA...

''1.Aşı  55 milyon(% 89,6 olarak gösterilmekte), 2.aşı 49 milyon(% 79,25 gösterilmekte)  ve 3. Aşı 11 milyon olmak üzere  toplam 116 milyon aşı yapılmış durumda. Ve Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı haritada tüm ülke MAVİ renge boyanmış durumda.
Vatandaş şaşırıyor…
Bu kadar yüksek aşı oranlarını görünce vaka sayıları düşmeyince vatandaş şaşırıyor.Oysa gerçek anlamda tam aşılı oranımız % 50 nin biraz üzerinde.Ve algı var sanki % 90 lar seviyesindeymiş gibi.Buna bir de her geçen gün üzerinden 6 ay geçtiği için aşı etkinliğini kaybeden kişileri de eklerseniz aşı oranı yükselmek yerine düşüyor.

MAÇLARDA TAM KAPASİTE SEYİRCİ ALINACAK
 Tüm bu gerçeklere rağmen Futbol Federasyonu ve Basketbol Federasyonu 9 Kasım  2021 tarihinden itibaren tribünleri  tam kapasite seyirci alma l kararı aldı. Bütün kapalı alanlar,AVM,ler,Toplu taşım araçları tıklım tıklım dolu.Maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarını uyulmuyor.Okullar gerekli önlemler almadan açıldı.
Uyarıyoruz… Havalar soğuyacak, açık alanları kullanma oranı azalacak. Pandemiyi yönetenler, iyi dileklerini sunmanın dışında bizi bekleyen tehlikenin farkındalar mı?'' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans