ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

41 MİLYON SİZİN İÇİN BÜYÜK PARA!

Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi'nin, 25 Milyon Lirası Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın, 3,5 Milyon Lirası ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nın bütçelerinden olmak üzere toplamda 28,5 Milyon Lirayı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'nın kasasına aktarması üzerine İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a, 469,5 milyon liralık asfaltı nereye attığını sordu.

Ural yaptığı açıklamasında şunları belirtti:

“14 Ekim tarihinde sayın, Yücel Yılmaz;

‘41 Milyon size büyük para geliyor ama biz yıllık 400 milyon liralık asfalt atıyoruz' demişti. Şimdi ne oldu da çerez parası olarak görülen 41 Milyon Lira'dan sonra, bir de 28,5 Milyon Lira'ya ihtiyaç duyuluyor. Paranın aktarıldığı birim ise Çevre Koruma Kontrol… Daha bu yıl hepimiz Marmara'nın gözlerimiz önünde can çekişmesine şahit olmuşken… Balıkesir'de atıksu toplama sistemleri tamamlanmamışken, kurulu olan arıtma tesislerinin bir kısmı ömrünü tamamlamış eski sistemlerken ve bir çok noktadan atıksular arıtılmadan deşarj edilirken, vidanjör ile deniz temizleyerek! tarihe geçecek dahiyane çözümler üretmek yerine, yol yapımına aktaracağınız bütçeyi Belediye Kanununun 7/i maddesinde yer alan ‘Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlulukları arasında yer alan 'Sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin, tarım alanlarının ve su havzalarının korunmasını sağlamak' görevlerinizi yerine getirmek için kullanamaz mıydınız?

SİMAV ÇAYI İÇİN VERİLEN ÖNERGELERİ GÖRMEDİNİZ

Hem Yılda 400+41+28,5 yani 469,5 Milyon Liralık asfaltı nereye atıyorsunuz? Kurumlarınızın kazıp köstebek yuvasına çevirip gittiği mahalle sakinleri ile ilçe belediyelerini birbirine düşüren siz değil misiniz? Seçim zamanı sözlerini verdiğiniz yolları mı yaptınız? Sahi bu asfaltı aya duble yol yapmak için kullanıyorsunuz da bize sürpriz mi yapacaksınız? İnsan içine çıkıp da vatandaşı dinleyemediğiniz için biz size adres verelim. 469 Milyon Lira'dan biraz da Havran Çamdibi Mahallesi'nin, Kalabak Mahallesi'nin Altıeylül Gökköy Mahallesi'nin yollarına ayırın mesela, Karesi'nin Kocaavşar Mahallesi'ne bir uğrayın belki yol, su ve elektrik olarak geri döner size. Ovaköy'de, Köylüköyü'nde,  Balıklı'da, Küçükbostancı'da  dere kenarına gidip bir piknik yapın bakalım, bir de olta atın balık tutarsınız, tabi derelerde yaşayan canlı bulabilirseniz… Simav Çayı için verilen soru önergelerini görmediniz, duymadınız bütçeniz yoktu hani?  Konu çevre olunca, vatandaşın sağlığı, refahı olunca bütçe yok ama sıra müteahhitlere ödeme yapmaya gelince o paralar çerez parası öyle mi? Sahi hazır lafı açılmışken, siz bu bütçenin yüzde kaçını müteahhitlere aktarıyorsunuz?

İYİ' LİĞİMİZİ UNUTMAYIN 

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, açıklamasına maddelerle şöyle devam etti.

Kırsal ziyaretlerimizde sizin için aldığımız bazı notlardan, vatandaşın ağzından hiç değiştirmeden bir derleme yapalım. Bu İYİ'liğimizi de unutmayın.

-Biz yüzmeyi derelerde öğrendik çocuklar yüzme bilmiyor.

-Derede su çok ama su değil zehir akıyor.

-Dereden hayvanlar bile su içmiyor.

-Beter olsunlar, ben burada dereme giremiyorsam o da orada yazlığında denize giremesin

-Köyün ismi Balıklı ama derenin hali ortada 500 m öteden, burada kokudan durulmuyor. Balıklı Köy, değil artık Balıksız Köy.

-Balıklı deresinin kirliliği nedeniyle insanlar, Balıklı'dan deyince pazarda sattığım ürünü almaktan vazgeçiyor.

-Şöyle yol yaptık böyle köprü yaptık, yapma lan!

Orayı kaz kapat, sonra gel bir daha kaz, yok yok olmadı burayı da kaz, sonra köstebek yuvasına çevir, milleti çamurun içinde bırakmak için mi harcıyorsunuz bu parayı?

BİZE ÇEVRECİLİK DERSİ VERMEK İSTEYEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ... ÇEVRE BÜTÇESİNİN %38'İNİ YOL YAPIMA AYIRDI ... Söyleyeceklerimiz şimdilik burada kalsın.” diyen Özlem Ural, “Biz gelene kadar Allah'a emanet olun” diyerek bütçe aktarımı hakkında yaptığı açıklamayı tamamladı.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans